Trucul banal pentru spălarea încălțămintei la mașina de spălat. Nu o să-ți mai strici adidașii

Trucul banal pentru spălarea încălțămintei la mașina de spălat. Nu o să-ți mai strici adidașii
Trucul banal pentru spalarea incaltamintei la masina de spalat. Nu o sa-ti mai strici adidasii

Indiferent că vorbim despre teniși sau adidași, specialiștii recomandă să fim foarte atenți atunci când curățăm articolele de încălțăminte la mașina de spălat. Pantofii sport se pot limpezi cu ajutorul aparatului electrocasnic, însă, există câteva mici reguli pe care trebuie să le respectăm.

Cum și când se pun adidașii la mașina de spălat rufe

Ți-ai cumpărat o pereche nouă de adidași și vrei să te bucuri de ei cât mai mult posibil, este firesc. Dar ce se întâmplă când ieși la alergat, dimineața prin parc, și te prinde o ploaie puternică? Din albul pantofilor tăi sport a rămas doar o simplă amintire și acum te gândești la cea mai simplă soluție, pentru a-i spăla.

Deși multe persoane sunt reticente în a folosi acest truc genial, adidașii și tenișii se pot curăța, cu încredere, folosind mașina de spălat rufe. Trebuie doar să ții cont de anumite sfaturi, înainte de a face acest lucru.

În primul rând, trebuie să citești indicațiile de pe etichetele adidașilor, pentru a vedea dacă pantofii sport se pot spăla sau nu la mașina de spălat. Apoi, trebuie să scoți șireturile și să înlături orice tip de mizerie de pe suprafața pantofului.

Folosește o periuță de dinți mai veche pentru a curăța orificiile în care intră șireturile. De asemenea, pentru petele mai evidente, recomandat ar fi să ții pantofii sport sub un robinet cu apă curentă, pentru a îndepărta excesul de resturi și murdărie întărită.

Cum trebuie uscați corect pantofii sport

Al treilea pas presupune să îți protejezi adidașii pe cât posibil. Ideal ar fi să îi pui într-un săculeț special pentru rufe delicate. În acest fel, pantofii sport vor fi protejați.

În continuare, în loc să optezi pentru o spălare caldă, specialiștii recomandă să potrivești apa la o temperatură sub 30 de grade. În acest fel, culorile pantofilor tăi nu vor curge și nici nu se vor estompa,

Metoda asta este utilă atunci când ai teniși sau adidași din materiale textile sau nailon, deoarece nu vrei să le distrugi acel strat subțire de vopsea. Nu uita să folosești un detergent special pentru culori.

Ultimul pas presupune uscarea pantofilor tăi sport. Gospodinele te sfătuiesc să lași adidașii sau teneșii să se usuce în aer liber, pe balcon sau pe terasă, decât să îi supui aerului fierbinte de la uscătorul de păr. Iată care sunt trucurile geniale pentru a spăla adidașii.