Ingredientele din bucătărie care îți fac adidașii albi, ca noi! Toți românii trebuie să afle acest truc simplu

Ingredientele din bucătărie care îți fac adidașii albi, ca noi! Toți românii trebuie să afle acest truc simplu
Ingredientele din bucătărie care îți fac adidașii albi, ca noi! Toți românii trebuie să afle acest truc simplu

Satisfacția poate avea mai multe forme. Poți fi satisfăcut atunci când guști o mâncare aleasă ori când îți cumperi ceva nou și abia îl scoți din cutie. Iar când vine vorba de adidași, atunci parcă ai lumea la picioare, la propriu, dar doar pentru o bucată de vreme, până când bunul tău se deteriorează. Atunci apare durerea de a nu-ți mai vedea încălțămintea fără cusur, lucru deranjant și inestetic. Pentru a-i păstra multă vreme ”ca scoși din cutie” există multe modalități, unele chiar deloc costisitoare.

Cum să cureți adidașii albi. Ai nevoie de doar 3 ingrediente

Există mai multe moduri prin care îți poți curăța încălțămintea. Stafurile generale, însă, rămân aceleași: folosește o perie pentru a îndepărta murdăria vizibilă, scoate șireturile și tălpicii pentru a le curăța separat, folosește un prosop mic și umezit cu apă pentru a îndepărta petele de murdărie greu accesibile, apoi șterge ușor cu un prosop curat și fin.

Cum scoti petele de pe adidasi
Cum scoti petele de pe adidasi

În schimb, problemele apar atunci când vine vorba despre încălțămintea albă. Pentru asta ai nevoie de bicarbonat de sodiu, oțet, apă și o perie. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu oțetul. Folosește o perie, aplică amestecul pe toată suprafața, cu mișcări circulare, și îndepărtează murdăria. Clătește totul cu apă curată și lasă adidașii la uscat.

Cum cureți încălțămintea din piele?

Încălțămintea din piele nu se curăță atât de simplu, îndeosebi când vine vorba de sneakerși. Pentru asta ai nevoie de o perie, un prosop mic, apă, soluție de curățare specială pentru acest tip de încălțăminte și o soluție cu efect waterproof.

Folosește prosopul curat și puțin umed pentru a îndepărta particulele mici de murdărie. După acest pas, lasă încălțămintea să se usuce, apoi aplică soluția specială de curățare pe prosop și, folosind mișcări circulare, curăță încălțămintea. În final, aplică soluția cu efect waterproof pentru a da încălțămintei protecție.

Adidașii se spală în mașina de spălat?

Când vine vorba despre încălțămintea sport din materiale sintetice sau năbuc, mașina de spălat poate fi aliat, pe cel mai scurt program și la cea mai mică temperatură. În schimb, e recomandat să nu o speli odată cu alte prosoape, perne sau orice ar putea preveni sneakerșii să sară în cuva mașinii de spălat. Mai apoi, important e și să adaugi cantitatea recomandată de detergent.

Însă, în pofida acestui fapt, sfaturile specialiștilor se îndreaptă cu preponderență spre nefolosirea mașinii de spălat atunci când vine vorba despre încălțăminte, căci oricât de bune ar fi rezultatele după primele spălări, în timp, durabilitatea materialelor adidașilor scade din pricina acestei acțiuni.