Trucul secret pentru a curăța adidașii care s-au îngălbenit. Vor fi din nou albi

Trucul secret pentru a curăța adidașii care s-au îngălbenit. Vor fi din nou albi
Urmează sfaturile pentru cum să albești tălpile îngălbenite ale perechii de adidași

Dacă aveți o singură pereche de adidași, de exemplu Jordan 1, iar boala pandemică implacabilă a pantofilor a exploatat-o, și anume îngălbenirea, există o metodă simplă. Adidașii, din păcate, au aceeași problemă și este inevitabilă. Cu excepția cazului în care trebuie să porți perechea în fiecare zi sau să o pui la păstrare. Chiar dacă ai cele mai formidabile mecanisme de apărare, saci de silicagel sau pungi cu fermoar, pentru a nu avea tălpile îngălbenite, acestea nu pot rezista bolii împotriva îngălbenirii.

Ai o pereche preferată de adidași, și aia îngălbenită

Mințile agonizante caută remediu, cum să cureți adidașii îngălbeniți? Există mai multe metode, cum ar fi utilizarea bicarbonatului de sodiu sau a pastei de dinți. Le puteți administra singure sau în combinație.

Cantitatea și procesul de aplicare variază în funcție de tipurile de adidași. Dar, efectuarea acestor operațiuni este și mai simplă atunci când parcurgeți acest articol. În acest articol, vă vom arăta procedura pas cu pas despre cum să scăpați de această problemă.

Azi vom afla împreună cum se curăță adidașii, de-așa natură încât să-i mai putem purta încă un sezon, vara viitoare. Dacă vă întrebați de ce se îngălbenesc tălpile adidașilor, răspunsul este foarte simplu: Oxidarea.

Este principalul vinovat care afectează tălpile de adidași. Atunci când tălpile intră în contact cu apa și nisipul, se procesează o reacție numită oxidare.

Dacă vorbim doar de pantof, în sine, metoda este foarte simplă, și anume se spală adidașii la mașina de spălat. Dar trebuie să avem mare atenție, că s-ar putea să îi stricăm, dacă folosim un program de spălare greșit.

Cum scapi de tălpile îngălbenite

După ample cercetări, am sortat câteva metode rentabile și eficiente de curățare a tălpilor decolorate. Practic, au fost testate aceste metode pentru a albi tălpile îngălbenite.

Dintre diferitele metode, am selectat cele mai eficiente metode de curățare a tălpilor de adidași îngălbenite. Mai jos aveți cele mai bune practici pentru a rezolva tălpile îngălbenite. Puteți  folosi oricare dintre aceste metode care vi se par potrivite.

Cum să cureți tălpile îngălbenite cu înălbitor:

Pentru o pereche de tălpi, luați două linguri de înălbitor și două linguri de apă caldă. Amestecați aceste două ingrediente timp de 1 minut. Înmuiați o periuță de dinți folosită în acest amestec și aplicați amestecul pe toată talpa.

Frecați amestecul cu o cârpă sau o perie curată. Odihniți talpa timp de aproximativ 30 de minute. Clătiți cu apă caldă. Uscați tălpile la lumina soarelui. Dacă încă mai vedeți petele galben deschis pe tălpi, repetați încă o dată pasul și veți obține un pantof nou și sticlos.

Materiale necesare:

 • soluție de curățat
 • Apă
 • Prosop de hârtie sau periuță de dinți
 • Tampon de frecat sau alt tip de tampon neabraziv

 

Luați un prosop de hârtie sau o perie. Se poate folosi o periuță de dinți veche. De preferat ar fi o periuță de dinți în locul unui prosop de hârtie. Un prosop de hârtie lasă uneori reziduuri de hârtie pe suprafața tălpii. Acum, aplicați soluția de curățat pe suprafața tălpii.

Aveți grijă să nu împrăștiați pe cusăturile lipite. Soluția va reacționa cu adezivul și îl va dizolva, iar talpa se poate desprinde de bază. Un alt aspect este că soluția de curățat poate reacționa cu porțiunile din piele sau din plastic lucios ale pantofului. Dacă accidental, se întâmplă acest lucru, atunci ștergeți cu un prosop de hârtie umed.

După aplicarea soluției, țineți deoparte talpa timp de 2-3 minute. Apoi, folosiți un tampon de frecat pentru a freca ușor talpa. Frecarea va ajuta soluția să pătrundă în talpă pentru o curățare eficientă. Apoi, repetați încă o dată pașii anteriori. Repetarea pașilor anteriori va reduce oxidarea de pe suprafața tălpii.

Acum, lăsați pantoful să se usuce la saore. Asigurați-vă că talpa este orientată spre soare. Lumina soarelui va funcționa ca un agent de activare pentru ca soluția de curățat să pătrundă mai adânc. Aceasta va ajuta la combaterea riguroasă a îngălbenirii.

Încercați să păstrați pantoful cel puțin o oră în lumina soarelui. Luați un bol cu apă curată. Înmuiați o perie curată sau o lavetă proaspătă în apă și îndepărtați soluția , cu grijă, ușor și încet. Examinați cu atenție talpa. Dacă mai există încă reziduuri de detergent, repetați ultimul pas.

Cum se curăță tălpile îngălbenite cu bicarbonat de sodiu

În principal, curățarea tălpilor galbene cu bicarbonat de sodiu este cea mai utilizată metodă pentru a îndepărta îngălbenirea tălpii. Există două genuri diferite de curățare a tălpilor de pantofi cu bicarbonat de sodiu. Primul, cu încorporarea de peroxid de hidrogen, iar al doilea este fără peroxid de hidrogen.

În primul rând, voi ilustra procedura de curățare a tălpilor decolorate cu Bicarbonat de sodiu, pastă de dinți, detergent de rufe, periuță de dinți, folosită, dar curată.

 • Primul pas: Pentru curățarea unei singure perechi de pantofi, veți avea nevoie de două linguri de bicarbonat de sodiu. Acum, adăugați patru linguri de detergent de rufe. Amestecați bine aceste două ingrediente. Adăugați apă picătură cu picătură și amestecați pentru a forma o pastă. Când se formează o pastă lejeră și fermă, încetați să mai amestecați.
 • Al doilea pas: Acum, adăugați pasta de dinți în amestecul anterior. Adăugați 10 g de pastă de dinți, conform presupunerii, nu este nevoie de măsurători precise. Din nou, amestecați bine. Tonicul este acum gata de aplicare.
 • Al treilea pas: Cu o periuță de dinți folosită, curățați praful și murdăria inutilă de pe talpă. Acum, aplicați amestecul cu ajutorul periuței pe talpa îngălbenită.
 • Ultimul pas: Se aplică o vopsea de protecție. Lăsați amestecul să se usuce pe talpă. Puteți pune pantoful sub lumina soarelui. Fiți atenți la orice flux de praf. După uscare, țineți pantoful deoparte timp de 1 până la 2 ore. În cele din urmă, curățați pasta cu o clătire lentă cu apă. Puteți folosi o perie umedă sau un frecător umed pentru a curăța și pasta uscată. Iată o demonstrație video despre cum să dez-îngălbenești tălpile acasă.

 

Amestec de peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu, perie, scrubber și apă caldă

 • Pasul 1: Prima observație este, peroxidul de hidrogen este disponibil în orice magazin medical. Acum, pentru a începe procedura, luați 20 ml de peroxid de hidrogen și patru linguri de detergent de rufe într-un vas de amestecare. Amestecați-le bine.
 • Pasul2: Adăugați o cantitate mică de pastă de dinți dacă pasta este prea subțire. Amestecați bine toate ingredientele și faceți o pastă.
 • Pasul 3: Puneți o pastă de lapte pe o parte și pe alta: Curățați praful de pe tălpi cu o periuță de dinți folosită. Acum, aplicați pasta pe zonele afectate și îngălbenite ale tălpilor. Dacă dimensiunea tălpii este relativ mare, este posibil să aveți nevoie de mai multă pastă.
 • Pasul 4: Acoperiți încălțămintea cu plastic pentru a evita oxidarea-repaus de 30 de minute.
 • Pasul 5: Puneți tălpile în apă moderat de caldă timp de 30 de minute și spălați-le cu o perie. Când cantitatea maximă de pastă a fost spălată, frecați-o cu o lavetă.

 

Concluzie

Acest ghid vă va ajuta să îndepărtați rapid petele galbene. Așadar, acum știi cum să albești talpa adidașilor preferați în mod eficient. Urmați sfaturile pentru a vă bucura de adidași proaspeți, ca din cutie, pentru o perioadă îndelungată, iar prietenii vor continua să vă invidieze pentru perechea de adidași pe care o aveți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI