19 feb. 2022 | 09:17

Trucul banal pentru a fi mai cald în casă. Ce trebuie să pui pe geamuri

Utile
Trucul banal pentru a fi mai cald în casă. Ce trebuie să pui pe geamuri
Tru util pentru a păstra căldura în casă: ce trebuie să pui la geamuri?

Toți oamenii trebuie să știe de acest truc pentru a păstra mai bine și mai mult timp căldura în casă. Factura va fi mai redusă dacă pui acest obiect la geamuri. Experimentul este de mare ajutor în perioada în care ne aflând în care prețurile la facturile de energie electrică și gaze au explodat. Românii care vor pune în aplicare pașii de mai jos vor economisi bani importanți din bugetul familiei. Cum trebuie să procedezi?

Cum să păstrezi căldura în casă: truc util pentru toți românii

Mulți dintre români sunt depășiți de seria de scumpiri produsă în dreptul facturilor la energie electrică și gaze naturale. Prețurile utilităților au explodat în ultima perioadă, iar unii dintre oameni abia mai pot ține pasul cu cheltuielile zilnice și cele lunare.

Desigur că o opțiune bună pentru toți este economia, iar în acest lucru te pot ajuta câteva trucuri. Primul pas este să te asiguri că toate caloriferele tale sunt distanțate de piesele de mobilier pentru că dacă ai caloriferul acoperit de un anumit obiect, căldura nu se va mai împărți cum trebuie în toată încăperea.

Unele persoane țin să aibă chiar și un fotoliu în apropiere de sursa de căldură, lucru care nu este deloc potrivit. Este indicat să îi găsești alt loc cel puțin până la finele sezonului rece. Următorul pas este să verifici intens geamurile.

Se întâmplă să existe pierderi de căldură pentru că ele nu se mai închid bine, indiferent de cât de performante ar fi. Poți să achiziționezi câteva suluri textile pe care le găsești în magazinele de decorațiuni interioare sau pe care le poți face chiar tu din diverse materiale.

Așează-le cu grijă la baza geamurilor și vei împiedica astfel să intre frigul în casă pe tot parcursul iernii. Bunicii procedau astfel în special când venea vorba de geamuri sau uși. De asemenea, foarte util este să aerisești caloriferele și să chemi un specialist pentru a le verifica periodic. După o revizie, ele se vor încălzi mai bine, mai repede și mai eficient.

Scandalul facturilor mari

ANRE a anunțat în urmă cu câteva zile faptul că a finalizat noi acțiuni de control la furnizorii de energie electrică și gaze naturale. Autoritățile au aplicat amenzi în valoare de peste 2.6 milioane de lei.

Au fost constatate o serie de nereguli printre care și faptul că firmele CEZ Vânzare, Electrica Furnizare și Res Energy Solutions nu au emis facturi aferente consumului de energie electrică și gaze naturale care conțineau schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021.

  • Nereguli și amenzi:

-CEZ VÂNZARE (gaze naturale) – 200.000 lei
-CEZ VÂNZARE (energie electrică) – 10.000 lei
-ELECTRICA FURNIZARE (gaze naturale) – 200.000 lei
-RES ENERGY SOLUTIONS (energie electrică) – 10.000 lei

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro