Trucul banal cu bicarbonat de sodiu pentru zgârieturile de pe aragaz. E absolut genial

Trucul banal cu bicarbonat de sodiu pentru zgârieturile de pe aragaz. E absolut genial
Incearca acest truc

Oțelul inoxidabil este finisajul preferat pentru aparatele de bucătărie de un deceniu, iar popularitatea sa nu dă semne că va scădea prea curând. Și de ce nu? Are un aspect curat și modern, iar luciul metalic este ușor de îmbinat cu orice decor, indiferent de cât de des doriți să redecorați. Este greu să ne imaginăm că va fi înlăturat de pe primul loc pe lista de dorințe a oamenilor în curând.

Trucul genial și ieftin pentru aragaz

Totuși, dacă există un dezavantaj al aparatelor din oțel inoxidabil, acesta constă în îngrijirea și curățarea de bază. Curățarea aparatelor din oțel inoxidabil este o sarcină care poate părea fără sfârșit, datorită capacității unice a finisajului de a atrage pete și amprente. Dacă locuiți cu copii, știți că acest lucru este adevărat: Imediat ce terminați de curățat oțelul inoxidabil, este inevitabil să apară o mică urmă de mână pe el în decurs de o săptămână – dacă nu chiar de o zi.

Pentru a fi pe fază, ați putea fi tentat să investiți în produse de curățare a oțelului inoxidabil cu formulă specială. Acestea funcționează bine, dar pe termen lung vor deveni scumpe – și sunt detergenți chimici care nu sunt foarte buni pentru mediu. Din fericire, probabil că aveți deja în cămară tot ce vă trebuie pentru a vă păstra chiuveta și aparatele din oțel inoxidabil în stare excelentă.

Vata de oțel, tampoanele de frecat sau alte materiale abrazive de frecat (chiar și partea de frecare a unui burete de bucătărie poate fi prea mult).

Cum să elimini zgârieturile

Dacă duceți o luptă  împotriva amprentelor și a petelor, o curățare zilnică este cea mai bună modalitate de a vă păstra aparatele cu un aspect strălucitor.

Puteți păstra oțelul curat ștergând cu o pastă din bicarbonat de sodiu și lămâie. Doar amestecați aceste două ingrediente și frecați blând aparatura, fie că e aragaz, cuptor sau orice altă suprafață zgâriată.

Pentru a elimina uleiurile naturale și grăsimea, încercați să umeziți o cârpă fără scame cu oțet alb și să lustruiți din nou. Aciditatea blândă ar trebui să ajute la îndepărtarea petelor și a mâzgăliturilor, acționând în același timp ca un dezinfectant ușor. Lustruiți cu o cârpă uscată pentru a evita formarea de dungi și ați terminat.

Pentru a vă lustrui oțelul inoxidabil, mai întâi ștergeți-l peste tot cu oțet alb, așa cum am descris mai sus. Șlefuiți petele, mergeți în sensul curentului și verificați bine totul pentru a vă asigura că aveți de-a face cu o suprafață curată.