Trucul banal cu bicarbonat de sodiu care te ajută în curățenia bucătăriei după sărbătorile de iarnă. Este uluitor

Trucul banal cu bicarbonat de sodiu care te ajută în curățenia bucătăriei după sărbătorile de iarnă. Este uluitor

Bicarbonatul de sodiu este excelent în curățenia de după sărbătorile de iarnă. Iată cum îl poți folosi în curățenia podelei, dar și a ustensilelor din bucătăria ta!

Trucul banal cu bicarbonat de sodiu care te ajută în curățenia bucătăriei

După festinul de sărbători, în urmă rămân suprafețele și ustensilele care necesită curățare. În loc să dai banii pe produse chimice din comerț, poți alege soluția naturală cu bicarbonat de sodiu. Vei face bucătăria să strălucească în timp record,  ajutându-te doar de o sticlă de oțet, câteva pungi cu bicarbonat de sodiu, lămâi și ulei. Din toate aceste substanțe amestecate vor rezulta ”detergenți” puternici.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea suprafețelor din sticlă

Pentru curățarea suprafețelor din sticlă este necesară prepararea unei soluții formate din patru lingurițe de suc de lămâie, cu 350 ml de apă. Sucul poate fi pus într-un recipient de pulverizare și se poate aplica pe geamuri, oglinzi sau orice altă suprafață cu sticlă. Se șterge apoi cu o cârpă din bumbac.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea tacâmurilor din argint

Prepară o pastă din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă, apoi curăță-le, folosind o cârpă curată sau un burete. Clătește bine și șterge-le cu o cârpă uscată.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea oalelor și tigăilor

Pune la înmuiat toate vasele, iar peste ele adaugă două linguri cu vârf de bicaarbonaat de sodiu și detergent de vase. După 15 minute de acționat, oalele și tigăile se vor curăța mai ușor.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea podelei din bucătărie

Chiar și podeaua din bucătărie poate fi lustruită cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o  găleată cu apă călduță, o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu. Șterge apoi cu mopul. Podelele vor străluci de curățenie, dar atenție însă, nu-l folosi pe suprafețe lăcuite.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea cuptorului cu microunde

Puțin bicarbonat de sodiu, apă și oțet, și cuptorul cu microunde va fi ca nou. Atenție însă că amestecul trebuie fiert mai întâi câteva minute, iar apoi folosit. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI