Cum poți să scapi de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu. Metoda pe care o vei folosi mereu

Cum poți să scapi de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu. Metoda pe care o vei folosi mereu
Cum scapi de petele de cafea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu?

Toate gospodinele știu că bicarbonatul de sodiu ajută foarte mult la curățarea covoarelor sau a unor suprafețe, fără a le deteriora. Acum pot afla că nu trebuie să-și mai facă griji în ceea ce privesc petele de cafea. Iată soluția cu bicarbonat de sodiu care le face dispărute!

Scapă de petele de cafea cu bicarbonat de sodiu

Gospodinele care încă mai gătesc la fel ca în trecut nu aleg drojdia uscată. Acestea folosesc adesea o compoziție de bicarbonat de sodiu/drojdie proaspătă amestecată cu făină și apă călduță pe care o lasă peste noapte la dospit. Din ea se ia câte puțin și se mai adaugă pe zi ce trece făină. Dar bicarbonatul nu este bun numai la copturi. Acesta revigorează covoarele, le împrospătează și le lasă culoarea puternică.

De asemenea, poate curăța extrem de bine grăsimea de pe tigăi, dar te ajută să scapi și de petele de cafea rămase pe ibric sau petele de pe bluze. Tot ce trebuie să faci pentru a-ți curăța hainele de cafea este să încerci să înmoi obiectul vestimentar peste noapte într-o soluție din bicarbonat de sodiu și detergent. De asemenea, poți amesteca bicarbonatul cu pastă de dinți, mai apoi aplici la locul cu pricina.

Cum scapi de petele de cafea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu?
Cum scapi de petele de cafea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu?

Cum te ajută să-ți cureți baia și bucătăria?

  • Elimină petele de pe caserolele din plastic
  • Mâncarea poate păta caserolele din plastic, iar urmele inestetice nu se curăță cu detergentul de vase obișnuit. Pentru a le face să arate ca noi, umezește un burete curat, presară puțin bicarbonat pe sodiu pe el și șterge caserolele. O altă metodă este aceea de a înmuia caserolele într-o soluție obținută din doi litri de apă și patru linguri cu bicarbonat.
  • Împrospătează mirosul din frigider
  • Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile puternice de mâncare din frigider. Pune o farfurioară cu bicarbonat în frigider și nu uita să schimbi bicarbonatul cu unul proaspăt o dată pe lună.
  • Curăță suprafețele din bucătărie
  • Orice suprafață din bucătărie poate fi curățată cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonatul cu puțină apă pentru a obține o pastă abrazivă cu care să freci apoi petele de grăsime sau murdărie de pe cuptor, aragaz, gresie, faianță etc. Nu freca plitele ceramice sau suprafețele din inox cu bicarbonat pentru că se pot zgâria!
  • Elimina grăsimea de pe oale, tigăi sau tăvi
  • Vasele de gătit folosite intens pot acumula în timp grăsime întărită, dar o soluție obținută din detergent de vase și bicarbonat de sodiu le poate curăța perfect. Înmoaie vasele în apă fierbinte, apoi freacă-le cu un burete abraziv pe care ai pus detergent de vase și bicarbonat de sodiu.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI