Truc pentru căpșuni proaspete mai multe zile. Ce trebuie să faci cum ajungi cu ele acasă

Truc pentru căpșuni proaspete mai multe zile. Ce trebuie să faci cum ajungi cu ele acasă
Cum să păstrezi căpșunile proaspete mai multe zile?

Fructele preferate de toată lumea în sezonul cald sunt foarte delicate și deseori se strică mai repede decât te-ai fi gândit. Cu toate astea, nu trebuie să te mai temi că vei arunca banii pe fereastră în ceea ce le privește. Există câteva trucuri care să le salveze pentru mai multe zile. Trebuie doar să fii atent la detalii și să nu te mai grăbești când le depozitezi. Cum trebuie să procedezi ca să ai căpșuni proaspete câteva zile în frigider? În felul acesta nu vei mai face drumuri dese la supermarket-uri sau la piață.

Truc pentru căpșuni: cum să le ai proaspete mai multe zile?

Căpșunile sunt iubite de aproape toată lumea, iar vara sunt fructele pe care le cumpără cu toții. Unii le consumă în salate răcoritoare, dar gospodinele abia așteaptă să facă dulceață sau gem din acestea.

Indiferent de cum ai vrea să le mănânci, cu siguranță ai observat cât de delicate sunt și cât de repede se strică. Există câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri mai multe zile de ele.

Kenna Lueke este un specialist în nutriție din Boston. Ea a împărtășit rețetele și obiceiurile sale alimentare în mediul online pentru ca mai mulți oameni să se folosească de cunoștințele dobândite de ea.

Cea din urmă a explicat metoda proprie de a împiedica mucegaiul căpșunilor. Aceasta a precizat că trebuie ca imediat ce ajungi acasă cu produsele trebuie să le speli foarte bine și apoi să le pui într-un recipient cu prosoape de hârtie.

Ele nu vor mai sta într-un mediu plin de umiditate și astfel textura lor nu se va mai schimba. Poți să folosești în procesul acesta hârtie de pergament și șervețele de bucătărie. Cu siguranță ai ambele lucruri într-un dulap din bucătărie.

Pas cu pas

Căpșunile tale vor rămâne proaspete mai mult timp decât te-ai fi așteptat. Nu trebuie să te mai gândești la banii pe care i-ai fi aruncat pe fereastră.

„Iată un alt sfat pe care îl folosesc pentru a păstra produsele proaspete”, a spus Jenna. ,,Căpșunile mele par să se strică mereu repede, așa că iată ce fac”, a continuat specialistul. ,,De îndată ce ajungi acasă de la magazin, spală-l foarte bine și apoi tapetează un recipient cu prosoape de hârtie.

„Odată ce căpșunile s-au uscat, adăugați-le în bol și apoi păstrați-le la frigider. Cam asta este. „Este o modalitate foarte bună de a te asigura că căpșunile tale rămân proaspete mai mult timp.”