Rețeta de paste care s-a viralizat pe TikTok. Toți sunt înnebuniți să o facă și ei VIDEO

Rețeta de paste care s-a viralizat pe TikTok. Toți sunt înnebuniți să o facă și ei VIDEO
Rețeta de paste făcută de milioane de oameni, devenită trend pe Tik Tok

Tik Tok este rețeaua socială care a cunoscut cea mai rapidă creștere în ultima vreme, așa că tot ce apare acolo, dacă rezonează cu gusturile, plăcerile sau principiile publicului, ajunge un trend. De la începutul pandemiei, oamenii aflați în izolare s-au întrecut într-ale bucătăriei, încercând să descopere și să gătească noi rețete delicioase pe care le-au împărtășit cu prietenii în mediul online. Astfel, după ”Să fac spume dacă știu”, a apărut o rețetă cu un nume simplu, precum modul său de preparare. Se aude că în Finlanda nu se mai găsește unul dintre ingredientele de bază, atât de mulți oameni preparând-o.

Rețetă de pe Tik Tok: paste cu brânză feta și roșii cherry

Tot ce e simplu, are un nume fistichiu sau puține ingrediente, în cazul preparatelor culinare, are priză la public. E și situația rețetei de paste cu brânză feta și roșii. Pune pastele la fiert timp de 8-10 minute. Între timp, încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pune într-o tavă roșiile cherry, usturoiul întreg, curățat sau nu, uleiul de măsline, condimentele și în mijloc brânza feta. Poți asezona cu busuioc, oregano, sare și piper. Introdu tava în cuptor pentru aproape 15 minute, scoate-o, pune pastele fierte și amestecă până când se formează o compoziție consistentă.

Poți personaliza această rețetă în funcție de gusturi. De pildă, poți adăuga creveți sau alte legume, cum ar fi ciuperci, ceapă, ardei sau sparanghel ori chiar pui.

Detalii despre paste

Pastele făinoase sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit din făină și apă, la care se pot adăuga sare sau ouă. Pastele colorate pot conține și zarzavaturi sau legume precum pastele verzui ce conțin spanac sau pastele roșiatice, roșii. Ele pot fi tăiate în diferite forme și mărimi.

Caracteristici nutritive

Principalul ingredient al pastelor îl contribuie carbohidrații, în mică parte proteine (13%) și grăsimi (1,5%). Ele mai conțin vitamine din grupa B, iar pastele care conțin zarzavaturi, legume sau cele umplute cu brânză sau carne pot avea valori nutritive complexe, depinzând de produsul care le-a fost adăugat în compoziție. Valoarea energetică a pastelor este de 350 kcal (1487 kJ) la 100 g.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI