Truc genial: cum cureții cartofii fierți în coajă, simplu și rapid VIDEO

Truc genial: cum cureții cartofii fierți în coajă, simplu și rapid VIDEO
Cum să cureți mai ușor cartofii fierți de coajă

Cum să scapi de curățatul cartofilor fierți de coajă mai repede? Există un truc ce te ajută să faci asta în doar câteva minute, fără să ai prea multe bătăi de cap. Ce trebuie să faci ca să termin repede treaba în bucătărie?

Cum să cureți repede cartofii fierți în coajă? Trucul e extrem de simplu

Mulți ne confruntăm cu această problemă. Alții au găsit soluția și îi fierb deja decojiți și tăiați, dar ei prind alt gust dacă sunt lăsați pur și simplu în apă. Multe preparate iubite de români au cartofii la bază, iar asta presupune deja încă o activitate migăloasă pe care toate gospodinele o detestă. Chiar e o bătaie de cap dacă nu ai răbdare sau timp să-i lași foarte bine la răcit pentru a-i putea curăța cât de cât mai rapid.

Cel mai simplu truc pentru a face asta mai repede este să-i tai ușor de jur împrejur, pe orizontală, nu foarte adânc. Cartofii crestați trebuie puși în coajă, lăsați la foc până dau în clocot, iar după ce au fiert bine trebuie scurși de apă. Lasă-i la răcit și pune peste ei apă rece. După ce ai făcut toți acești pași, e extrem de simplu să înlături coaja lor, cu mâna.

Truc extrem de util pentru ouă fierte

De asemenea, un truc deosebit este și pentru ouăle fierte. Trebuie să pui bicarbonat de sodiu în apă ca să fie mai ușor de curățat. Ouăle sunt consumate în mare parte la micul dejun, iar pentru gospodine, dacă și sunt mulți pofticioși la masă, astfel de lucruri migăloase le cam dau bătăi de cap. Mai mult decât atât, după ce urmezi acești pași e de ajuns să pui ouăle într-un vas cu un capac și să le agiți de câteva ori. Ele vor crăpa și va fi foarte ușor să le iei mai apoi coaja.

”Curățarea dificilă este caracteristică ouălor proaspete cu un pH relativ scăzut de albumină, ceea ce determină cumva aderența albuminei la membrana învelișului interior mai puternică decât coerează cu ea însăși. La pH-ul tipic după câteva zile de refrigerare, în jurul valorii de 9,2, coaja se decojeste ușor. Dacă ajungeți cu o cutie de ouă foarte proaspete și trebuie să le gătiți imediat, puteți adăuga o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la un litru de apă pentru a face apa de gătit alcalină, deși acest lucru intensifică aroma sulfurii”, spun cei care au testat metoda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI