Triburile unde se trăiește ca în Epoca din Piatră în 2021. Ce pățesc toți necunoscuții care le ies în cale

Triburile unde se trăiește ca în Epoca din Piatră în 2021. Ce pățesc toți necunoscuții care le ies în cale
Triburile unde se trăiește ca în Epoca din Piatră în 2021.

În anumite zone izolate de pe Terra încă mai există triburi sălbatice foarte periculoase. O parte refuză în totalitate să ia contact cu omul modern și atacă orice străin.

Triburile unde se trăiește ca în Epoca din Piatră în 2021

Astfel că pe Glob există comunități ca în Epoca de Piatră. Este vorba despre vânători și culegători, agricultori primitivi, care se ascund în zone izolate. Majoritatea triburilor refuză contactul cu omul modern și este agresivă cu intrușii. În plus, există comunități despre care se spune că încă ar practica canibalismul.

Una dintre zonele în care se găsesc cele mai multe astfel de triburi sunt pădurile dese din insula Papua Noua Guinee. Specialiștii indică că în Papua sunt peste 312 triburi, multe dintre ele nefiind contactate.

Adică ele nici nu știu că mai există și alți oameni în afară de cei de pe insulă. Unul dintre cele mai cunoscute triburi este Korowai. Populația a fost descoperită în anul 1970 și nici acum nu se știu prea multe despre Korowai, numai câteva expediții științifice fiind acceptate în contact cu ei.

Ei trăiesc în pădurile joase din zona de vest și sunt la nivelul epocii de piatră, numai din vânat și cules. Umblă dezbrăcați și vânează doar cu arcuri cu săgeți. Ei trăiesc, practic, în copaci, ca să nu fie atacați de rivali, deoarece populațiile din Papua sunt foarte războinice.

Triburile Korowai sunt renumite și pentru practicarea canibalismului. De asemenea, unul dintre cele mai sălbatice şi mai agresive triburi cunoscute este cel al ”sentinelezilor”. Adică a populaţiei aproape necunoscute ce locuieşte pe Insula Sentinel, din zona Golfului Bengal, India, cu care nimeni nu a reuşit să intre în contact paşnic.

Ce obiceiuri au

Acest trib folosește sulițe, arcuri și atacă pe oricine încearcă să debarce pe insulă. Se estimează că ar fi doar câteva sute de persoane pe această insulă, iar antropologii spun că această populație trăiește aici de aproximatov 60.000 de ani, iar limba și cultura lor sunt necunoscute. Au pielea închisă la culoare și sunt mici de statură. Nu poartă haine, doar femeile poartă împletituri vegetale la șolduri.

Folosesc unelte de piatră și nu cunosc agricultura sau prelucrarea metalelor. Dar știu totuși să aprindă focul și să folosească bucăți de metal găsite pe plajă. Informațiile au fost obținute din cea mai de succes expediție, și singura, pe teritoriul sentinelezilor.

Un alt trib misterios și primitiv, încă necontactat, este ”poporul săgeții”, un grup de populații din jungla amazoniană. Ei locuiesc în Valea Javari și nu se cunoaște nimic despre limba pe care o vorbesc, precum și grupul etnic din care fac parte. Și ei sunt la nivelul epocii de piatră, utilizând doar arcuri și unelte din piatră. Folosesc otravă ca să-și înmoaie săgețile și să tragă asupra oricărui necunoscut care încearcă să le calce pământurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI