Trei milioane de elevi vor fi afectați de decizia Ministerului Muncii. Măsuri radicale din cauza COVID-19

Trei milioane de elevi vor fi afectați de decizia Ministerului Muncii. Măsuri radicale din cauza COVID-19
Reguli de conduită pentru școli și școlari în perioadă de criză

Ministerul Educației anunță că simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor amâna și că suspendă cursurile after-school. În plus, ministerul anunță că înscrierile la clasa pregătitoare se vor face online.

Precizările Ministerului Educației în privința examenelor și activităților extrașcolare

Ministrul Educației, Monica Anisie, precizări de ultimă oră privind organizarea testărilor naționale. Aceasta a anunțat că simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat și alte probe practice se amână sine die.

Monica Anisie a mai anunțat că înscrierea pentru clasa pregătitoare se va face online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu încă o săptămână, după deschiderea școlilor. De asemenea, se va prelungi și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare.

Ce nu au voie să facă elevii în
Ce nu au voie să facă elevii în „vacanța de criză”

Alte decizii luate de Ministerul Educației:

  1. Fiecare școală în parte va decide modalitatea de recuperare a materiei.

2. Încurajează organizarea de cursuri-suport predate la distanță, despre care spune că, în ciuda faptului că nu înlocuiesc predarea la clasă, ele mențin comunicarea între profesor și școlar.

3. Toate activitățile școlare sunt anulate până la o dată annunțată sine die.

4. Activitățile de tip școală după școală se vor suspenda

5. Programele de studii de tip schimb de experiență, stagiile de practgică în spitale alenstudenților și cursanților școlilor post-liceale se suspendăpână la 31 martie

6. În această perioadă în care nu se duc la școală, elevii să nu se expună în spații publice.

Guvernul Orban a decis ieri aseară suspendarea cursurilor la unitățile de învățământ în perioada 11 – 22 martie, cu posibilitate de relujngire, în funcție de situație. Varianta închiderii școlilor și grădinițelor pentru o perioadă de cel puțin 10 zile e asumată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.