Se închid școlile din România începând cu 11 martie. Cât durează măsura luată din cauza COVID-19

Se închid școlile din România începând cu 11 martie. Cât durează măsura luată din cauza COVID-19
Se închid școlile din România începând cu 11 martie. Cât durează măsura luată din cauza COVID-19

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor tuturor unităților preuniversitare, de stat și private, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Măsura a fost luată pentru a-i feri pe copii de orice posibilă contaminare.

Astăzi, 9 martie, în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a decis soarta a câtorva mii de copii, la nivelul Capitalei și nu numai. Decizia a fost luată pe baza actualei crize epidemiologice cu COVID-19.

Se închid școlile din România începând cu 11 martie

Astăzi, primarul Capitalei, Gabriela Firea a convocat un Comandament de urgență la Primaria Capitalei, având în vedere că în Bucuresti sunt până în acest moment 2 cazuri de coronavirus.
La ședință au participat reprezentanții tuturor instituțiilor subordonate Primăriei Capitalei, precum și ai instituțiilor deconcentrate din București, cu atribuții în domeniu. Astfel că, conform surselor din interior, începând din data de 11 martie, toate instituțiile de învățământ, preuniversitar și universitar își vor închide porțile. Instituțiile preuniversitare vor sta închise timp de o săptămână, cu posibilitatea prelungirii a acestei stări. Măsura urmează să fie anunțată într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

În același context, toate activitățile desfășurate de Primăria Capitalei, artistic-culturale, etc se vor suspenda pe o perioadă, inclusiv acest aspect fiind a fi anunțat astăzi într-o conferință de presă, care va avea loc la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Cât durează măsura luată din cauza COVID-19

Într-un comunicat, ulterior, Raed Arafat propunea închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. Închiderea şcolilor începând cu data de 11 martie și până pe 21 aprilie vine pe fondul înmulțirii cazurilor de infecţie cu coronavirus. Aceasta, conform Secretarului de Stat, este doar una din propunerile Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, grup condus de Raed Arafat, făcută azi către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Rămâne să vedem ce se va comunica, posibil începând cu ora 19:00, la conferința de presă a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență