Toate școlile din România ar putea fi închise până după Paște. Ce măsuri se iau și în București din cauza COVID-19

Toate școlile din România ar putea fi închise până după Paște. Ce măsuri se iau și în București din cauza COVID-19
Gabriela Firea, măsuri în București din cauza COVID-19

Primăria București ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Gabriela Firea a făcut anunțul oficial în urmă cu câteva minute. Ce se întâmplă cu românii și cum a început lupta bucureștenilor cu COVID-19?

UPDATE: Conform surselor Digi 24, toate școlile din România s-ar putea închide începând cu data de 10 martie până după Paște.

Gabriela Firea, măsuri în București din cauza COVID-19

Gabriela Firea a aunțat românii că Primăria București ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Primarul general al Capitalei a declarat luni, 9 martie, că se suspendă activitățile teatrelor și a tuturor evenimentelor culturale și sportive din luna martie, dar se și sporesc măsurile de siguranță în spitalele din București. Mai mult decât atât, Firea a făcut un apel pentru închiderea școlilor și a grădinițelor pentru a limita răspândirea virusului.

De asemenea, a susținut că nu se poate impune Comitetului național, dar se poate transmite această propunere. În acest context, se suspendă: activitatea celor 14 teatre din subordinea Primăriei până pe data de 31 martie, concertele, evenimentele culturale, sportiv de către Opera Comică pentru Copii, Compania Sportul pentru Toți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București. Discuțiile sunt, însă, pro contra închiderii instituțiilor de învățământ.

Gabriela Firea, măsuri în București în contextul epidemiei de coronavirus
Gabriela Firea, măsuri în București în contextul epidemiei de coronavirus

„Vă dați seama ce înseamnă o anchetă epidermologică dacă un copil se infectează?”

„Putem să nu închidem nici o școală și nicio grădiniță și să vedem ce se întâmplă, dar putem să le și închidem. Pericolul este acesta: domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu persoane, apoi la domiciliu s-a întâlnit cu prietena care s-a îmbolnăvit și ea, a fost la serviciu. Vă dați seama ce înseamă o anchetă epidermologică dacă un copil se infectează? Vă dați seama ce groază se va declanșa într-o școală? Rapiditatea cu care se poate răspândi virusul e imensă, nu se poate face prevenție decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu e vorba de politică. Pe raza Bucureștiului, școlile și grădinițele trebuie să fie închise pentru a limita răspândirea virusului. Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere”
Gariela Firea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI