Trecutul fascinant al Angelei Merkel. Secretul pe care îl știau puțini oameni

Trecutul fascinant al Angelei Merkel. Secretul pe care îl știau puțini oameni
19 februarie 2019, Berlin: cancelarul german Angela Merkel urmărește un spectacol de dans

Cancelarul Angela Merkel este, prin orice măsură, cea mai puternică femeie lider din lume de astăzi. Probabil cea mai puternică lideră de orice gen. Cum se face că o femeie a reușit să câștige această poziție și să o dețină timp de 13 ani ? Ca oricare dintre noi și ea are povestea ei umană. Dar și o călătorie extraordinară dintr-un laborator din estul Germaniei, de la chimist cuantic, la un pion principal în spectacolul politic. Dar cu toate astea, celebrul cancelar german are un secret.

Angela Merkel, de la chimist la Cancelarul Germaniei

Angela Merkel, fiica unui pastor protestant din estul Germaniei, a devenit prima femeie cancelară a Germaniei la 22 noiembrie 2005. Sondajele îi ofereau o șansă bună pentru realegere la un vot federal. Numai că avea să anunțe public refuzul unui nou mandat.

A fost numită cea mai puternică femeie din lume și de revista Forbes pentru a treia oară la rând. Ajunsă acum la 66 de ani, Angela Merkel ar fi primul care ar recunoaște că rolul pe care-l deține acum a fost ca un film îndepărtat pentru ea.

Se spune că este înțeleaptă și caldă în privat, iar persoana ei publică variază de la sec la ultra-uscat. Elocvența unui politican ca Obama este străină de Angela Merkel. S-a supus cu greu la o schimbare de modă a executivului după ce mass-media a luat în derâdere privirea ei dezordonată.

Secretul Angelei Merkel în politică este unul pe care multă lume încearcă să-l înțeleagă. Stilul ei extraordinar de redus de guvernare, un stil de vorbire aproape deliberat plictisitor, este susținut de o inteligență fenomenală, de o pregătire uluitoare și de o muncă grea.

Ea este opusul unui showman și a fost subestimată de politicieni rivali bărbați. Pregătirea ei riguroasă ca om de știință a fost o bună pregătire pentru acest post. Feministă reticentă, nu a alergat niciodată ca femeie în politică și totuși, desigur, este eviden cine este ea acum.

Secretul celei mai puternice femei din lume

Dar în ciuda stricteții politicianului, și a discusruilor ei reci, Angela Merkel are un secret bine păstrat, despre care s-a vorbit la un moment dat. Cancelarul german, Angela Merkel, are o frică cunoscută de câini.

Conform unor surse, la o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, acesta din urmă ar fi făcut un gest de intimidare a acesteia. La aproape toate întâlnirile pe care cei doi politicieni le-au avut, Vladimir Putin a adus cu el de fiecare dată un imens labrador, lăsat liber.

O anecdotă populară se referă la momentul în care Angela Merkel l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acesta ar fi adus-o pe Koni, un labrador negru, la întâlnirile lor. La 21 ianuarie 2007, cei doi lideri s-au întâlnit la Bocharov Ruchei, reședința de vară a președintelui la Sochi.

La începutul primei lor întâlniri Koni s-a plimbat prin cameră. Se mai spune că Putin ar fi întrebat-o pe Angela Merkel, care se temea de câini, „Câinele nu te deranjează, nu-i așa? Este un câine prietenos și sunt sigur că se va comporta cum trebuie.”

Merkel a răspuns în limba rusă, o limbă în care este fluentă: „La urma urmei,  nu mănâncă jurnaliști”. Koni apoi ar fi adulmecat-o pe cancelarul german și s-a așezat la picioarele ei. Merkel ar fi arătat un „aparent disconfort” pe tot parcursul acelei prime întâlniri.

Ulterior, celebrul labrador Koni a devenit un simbol al întâlnirilor dintre președintele rus și liderii mondiali și i se permite să participe la întâlnirile oficiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI