Tratament revoluționar pentru cancer, chiar în România. Se face la Fundeni, de câteva săptămâni

Tratament revoluționar pentru cancer, chiar în România. Se face la Fundeni, de câteva săptămâni
Tratament revoluționar pentru cancer la spitalul Fundeni

Prof. Univ. Dr. Anca Coliţă, managerul Institutului Clinic Fundeni din Capitală, a oferit detalii despre tratamentul revoluționar pentru cancer. Mai exact, este vorba despre această terapie personalizată pentru toate formele grave. Celulele T ale persoanei suferinde sunt extrase din organism, modificate genetic și administrate în infuzie unică respectivei persoane. „Este un foarte mare pas înainte care s-a realizat la Institutul Clinic Fundeni. Lucrul acesta a fost posibil datorită experienţe foarte mari pe care o are echipa medicală complexă care lucrează în acest institut”, a detaliat aceasta.

Tratament revoluționar pentru cancer: pacienții pot fi tratați la Spitalul Fundeni

Aproximativ 50% din cazurile de cancer înregistrate în România sunt la persoanele de vârstă activă. În Uniunea Europeană în anul 2020 au fost diagnosticate cu cancer 2.7 milioane de oameni, iar alte 1.3 milioane au pierdut lupta cu această maladie cruntă.

Iată că de curând există o terapie revoluționară în România! Prof. Univ. Dr. Anca Coliţă a venit cu mai multe detalii despre această terapie personalizată pentru formele grave de cancer.

Cum funcționează?

Mai exact, celulele T ale persoanei bolnave sunt extrase din organism, modificate genetic într-un laborator din afara țării, ulterior transportate înapoi la spital și administrate în infuzie unică.

Acest lucru se întâmplă de doar câteva săptămâni la noi în țară, sub coordonarea doamnelor profesor Anca Coliţă şi Alina Daniela Tănase, de la Institutul Fundeni.

Metoda revoluționară explicată pas cu pas mai sus a fost inventată în urmă cu ceva timp, dar doar de curând este disponibilă și în România.

,,Este un foarte mare pas înainte”

„Este un foarte mare pas înainte care s-a realizat la Institutul Clinic Fundeni. Lucrul acesta a fost posibil datorită experienţie foarte mari pe care o are echipa medicală complexă care lucrează în acest institut, care de peste 20 de ani se realizează pe procedurile de transplant medular, procedura aceasta fiind cumva o continuare a tipului de transplant meduar pe care îl facem deja cu succes de multă vreme.

Este o muncă colectivă, vorbim de un efort pe care îl fac echipe medicale foarte complexe (…) Această metodă revoluţionară a fost inventată de ceva timp, dar acum este disponibilă şi în ţara noastră.

Se poate reface o capacitate a sistemului imun de a lupta împotriva celulelor canceroase, de a le distruge într-o manieră personalizată, ţintită, adică cu efecte minime pe celelalte ţesuturi sănătoase, lucru care este esenţial, pentru că ştim că tratamentele clasice ale cancerului, chirurgia, chimoterapia, radioterapia, nu au capacitatea de a alege celula bolnavă de celula sănătoasă”, a detaliat specialistul, pentru antena3.ro.