Cancerul s-ar putea vindeca fără tratament. Iată leacul care i-a uimit pe cercetători: ”Într-un timp atât de scurt!”

Cancerul s-ar putea vindeca fără tratament. Iată leacul care i-a uimit pe cercetători: ”Într-un timp atât de scurt!”

Cancerul ar putea fi vindecat și fără tratament, susține o echipă de cercetători, iar leacul care ar putea sta la baza învingerii teribilei maladii este unul neașteptat. Cele mai noi studii arată că diversele tipuri de cancer ar putea fi eradicate, cu ajutorul unei soluții depistate de curând și care ar putea fi pusă în practică, odată ce se va stabili și dacă există sau nu riscuri. În cadrul celor mai noi teste, însă, savanții au putut vedea observa rezultatele uluitoare, în doar o singură zi.

Cancerul s-ar putea vindeca fără tratament. Iată leacul care i-a uimit pe cercetători

Cancerul s-ar putea vindeca fără tratament. Iată leacul care i-a uimit pe cercetători: ”Într-un timp atât de scurt!”
Oamenii de știință din Australia au descoperit un leac revoluționar ce ar putea vindeca mai multe tipuri de cancer

Cercetătorii australieni care au pus bazele acestui studiu uimitor în descoperirea leacului pentru cancer au găsit toate răspunsurile după ce au realizat o serie de experimente cu celule canceroase, în condiții de microgravitație. În acest mod, celulele dăunătoare sau contaminare au fost distruse în proporție de 80-90%, fiind ținute într-un astfel de mediu. Lipsa de gravitație a ajutat la îndepărtarea celulelor canceroase și au fost folosite probe recoltate de la pacienți care suferă de cancer nazal, pulmonar, ovarian, dar și mamar.

De asemenea, celulele canceroase recoltate au fost ulterior plasate în astfel de condiții de microgravitație, chiar în laborator. Mai este de menționat și că aceste tipuri de cancer au fost stabilite ca fiind cele mai greu de „ucis”, pentru că se și pot răspândi mult mai repede în organism, în cazul unor pacienți. Și stabilirea unui tratament eficient pentru pacienții care suferă de o asemenea formă a maladiei este cu mult mai grea, a mai susținut echipa medicală din Australia.

„Este imposibil să creăm un tratament tip «glonț de argint» pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus în condiții de microgravitație.”, a fost de părere Joshua Chou, specializat în inginerie biomedicală.

Savantul de la Universitatea de Tehnologie Sydney, în Australia, a mai susținut că o astfel de idee considerată revoluționară de combatere a cancerului i-a venit atunci când se afla în spațiu. „Am descoperit, in 24 de ore, 80-90% din aceste celule canceroase au murit”, a mai completat Joshua Chou, potrivit Daily Mail. Niciun alt tratament nu a fost aplicat, efectul fiind obținut în premieră, într-un timp foarte scurt. Anul viitor, experimentele vor fi repetate chiar pe Stația Spațială Internațională, când vor fi trimise celule congelate, ce vor fi ținute în microgravitație, timp de o săptămână.