Pacienții cu cancer, strigăt disperat pentru tratamentul care îi ține în viață: „Am doi copii și vreau să trăiesc alături de ei”

Pacienții cu cancer, strigăt disperat pentru tratamentul care îi ține în viață:
Bolnavii de cancer, lăsați fără medicamente esențiale Sursă foto: Antena3

Pandemia de Covid-19 a distrus și ultima șansă a pacienților bolnavi de cancer, astfel încât, mulți dintre ei au rămas fără tratamentul care îi ține în viață. Din păcate, multe medicamente esențiale nu se mai găsesc în farmacii, iar o parte dintre bolnavi au făcut eforturi supraomenești pentru a le comanda la prețuri exorbitante din străinătate. Elena Parasca este una dintre pacientele care și-a strigat disperarea și dorința de a le fi alături copilașilor săi.

Vesanoid, de negăsit în farmacii

Elena Parasca este una dintre pacientele care se confruntă cu o boală încurabilă, dar și cu probleme grave din Sănătate. Mamă a doi copii, Elena are leucemie din 2019. Aceasta a povestit că medicamentul de care depinde supraviețuirea sa nu se mai găsește în farmacii din luna mai, motiv pentru care a făcut petiții la Ministerul Sănătății.

Pentru că nu a primit niciun răspuns, femeia vrea să meargă mai departe, făcând un memoriu adresat lui Klaus Iohannis. Pacienta a povestit că în luna mai a făcut chetă pe Facebook pentru a strânge banii necesari achiziționării a două cutii cu medicament cumpărat din Germania la prețul de 1180 de euro,
Din păcate, în această situație disperată se mai află alți 1.800 de români care suferă de leucemie și nu au posibilitatea de a lua tratamentul.

Apelul disperat al bolnavilor de cancer, rămași fără tratament

Elena Parasca transmite cu lacrimi în ochi și tristețe în glas un mesaj prin care imploră pe oricine poate să ajute bolnavii de cancer să facă rost din nou de medicamentele esențiale.

„Sunt pacient oncologic din 2019, sunt bolnavă de leucemie, din mai nu mai găsesc tratamentul în România. Este vorba de Vesanoid, care este singurul meu tratament.
În această perioadă sunt dependentă de el.

Vă rog, domnule preşedinte, domnule premier, doamnă ministru al Sănătăţii, să faceţi ceva pentru mine. Am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei! Cu ajutorul lui Dumnezeu și al multor oameni am reușit să îmi iau tratamentul în luna mai, dar urmează luna august în care trebuie să merg din nou la Iro Iași pentru a-mi lua tratamentul.

În aceste două luni, am făcut diverse sesizări peste tot, dar nu am niciun răspuns clar. Pe această cale, vă rog din suflet pe cei care sunteți la putere să faceți ceva pentru noi, bolnavii de cancer”, este apelul făcut de Elena Parasca, marţi, la Antena 3.

Potrivit pacientei, România se confruntă pentru a doua oară cu această criză de Vesanoid, medicamentul fiind adus de Unifarm și achiziționat de bolnavi compensat.