21 dec. 2023 | 22:53

Tranzacție majoră pe piața energiei electrice din România. S-a vândut cu 15 milioane de euro

Social
Tranzacție majoră pe piața energiei electrice din România. S-a vândut cu 15 milioane de euro
Mutare importantă pe piața energiei din România. Compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy.

Tranzacție importantă în România. Unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața locală a fost achiziționat de compania Premier Energy, al treilea cel mai mare jucător din piața de profil. Surse spun că tranzacția s-a ridicat la valoarea de 15 milioane de euro.

Compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy

În piața energiei electrice locale se iau decizii importante. Cea mai recentă: compania CEZ Vânzare, unul dintre furnizorii de electricitate majori de pe piața locală, aflat în portofoliul grupului financiar și de asset management Macquarie din anul 2020, de când australienii au cumpărat principalele active românești ale cehilor de la CEZ, a fost cumpărată de Premier Energy.

Cumpărătorul este al treilea cel mai mare jucător din piața de profil și a achiziționat compania pentru suma de 15 milioane de euro, potrivit informațiilor comunicate pe surse. Anterior, statul a încercat să preia CEZ Vânzare, prin intermediul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică.

Compania CEZ Vânzare prezintă în portofoliu circa 1,4 milioane de clienți. Ca urmare a tranzacției de cumpărare de către Premier Energy, aceasta urmează să fie rebranduită cu numele noului proprietar.

Citește și: Ţara care consumă cel mai mult curent electric din lume: o treime din cantitate. Locul surprinzător ocupat de România

Anunțul CEO-ul companiei Premier Energy

„Achiziția CEZ Vânzare este un pas extrem de important în strategia noastră de dezvoltare locală și regională, în linie cu planul anunțat de a deveni o platformă energetică regională.

Suntem implicați pe termen lung în distribuția și furnizarea de gaze naturale în România, precum și în producția și furnizarea de energie electrică din surse regenerabile. Avem un business care se extinde atât organic, cât și prin achiziții și fuziuni, iar obiectivul nostru este integrarea pe verticală.

Așadar, preluarea CEZ Vânzare creează sinergii în grupul nostru și ne completează portofoliul”, a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy, potrivit Profit.ro.

Citește și: Cât timp vor mai avea românii subvenţie la facturile de curent. Ministrul Energiei, despre schema de compensare

Ce trebuie să știi despre Premier Energy și serviciile pe care le asigură în România

Premier Energy este o companie de distribuție și furnizare a gazelor naturale, precum și de producție de energie electrică. În România, firma este deținută de fondul de investiții Emma Capital, al afaceristului ceh Jiri Smejc.

În vara lui 2023, Premier Energy a mai făcut o mutare importantă. A preluat operarea rețelei de distribuție a gazelor din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici și non-casnici, operând și deținând o rețea de distribuție de gaz în și în jurul capitalei București, zona de sud și de vest a țării, cât și în localități mai mici din partea de nord a României.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Boris Johnson, declarații șocante. A vrut să invadeze Olanda
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti în propria curte
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro