Transfăgărăşanul, închis sâmbătă între Vidraru şi Bâlea Lac. Se va organiza un eveniment important acolo

Transfăgărăşanul, închis sâmbătă între Vidraru şi Bâlea Lac. Se va organiza un eveniment important acolo
Transfăgărăşanul, închis sâmbătă între Vidraru şi Bâlea Lac. Se va organiza un eveniment important acolo

Circulația pe Transfăgărășan se va închide în cursul zile de sâmbătă, pe tronsonul cuprins între Vidraru și Bâlea Lac. Se va desfășura triatlonul „Transfier”, descris ca fiind cel mai dificil triatlon din România.

Transfăgărășanul, închis sâmbătă

Pe data de 4 septembrie, pe Transfăgărășan va avea loc o competiție sportivă de triatlon, una dintre cele mai grele. Din acest motiv, traficul urmează să fie închis timp de 11 ore, pe tronsonul cuprins între km 62 și km 116.

De asemenea, persoanele care au rezervare la pensiuni sau alte unități de cazare din zona respectivă sunt rugate să țină cont de aceste restricții. Închiderea circulației pe Transfăgărășan este programată pentru intervalul ora 07:00 – 18:00. Poliția Argeș anunță că vor institui puncte de informare pe traseu.

„Pentru organizarea pe teritoriul judeţului Argeş, a celei de-a VI-a ediţii a competiţiei sportive de înot, ciclism şi alergare ,,TRANSFIER 2021”, ce se va desfăşura în data de 04 septembrie 2021, vor fi instituite restricţii de trafic, cu închiderea circulaţiei pe DN 7C, pe tronsonul cuprins între km 62 şi km 116.

Intrările şi ieşirile intermediare ale participanţilor, corespondente etapelor concursului, precum şi finalul competiţiei, se vor face pe DN 7C, pe sectorul de drum cuprins între km 62+100 m şi km 116+808 m, competiţia fiind programată să se desfăşoare în intervalul 07:00-18:00.

Atenţionăm persoanele care au rezervare la unităţi de cazare aflate pe tronsonul în cauză, cu privire la faptul că trebuie să ajungă la acestea în afara intervalului menţionat”, precizează IPJ Argeş.

Cel mai dificil triatlon din România

Primul punct de informare a cetățenilor va fi organizat în zona Cetății, la km 56. Mai apoi, polițiștii vor fi prezenți pe traseu, în zona Barajului Vidraru, la km 62, în zona Valea cu Pești, la km 71 și la km 116, zona Tunel.

De asemenea, mijloacele de semnalizare permanente de pe sectorul de drum stabilit nu vor fi modificate, pe întreaga desfășurare a concursului. „Transfier 2021” se află la a VI-a ediție și se va desfășura pe 4 septembrie, sâmbăta aceasta.

„Pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat, recomandăm conducătorilor auto să îşi păstreze calmul, să nu uite de politeţea rutieră, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi ale organizatorilor şi să nu blocheze intersecţiile.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule sau efectuarea unor manevre riscante în trafic”, mai precizează IPJ Argeş.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI