Pui de urs salvat în ultimul moment de jandarmi, la Barajul Vidraru

Pui de urs salvat în ultimul moment de jandarmi, la Barajul Vidraru
Pui de urs salvat de polițiști în ultimul moment

Un pui de urs a fost salvat de un jandarm care asigura baza. Acesta a fost găsit în zona Barajului Vidraru. După ce a fost verificată starea de sănătate a ursului, paznicul de vânătoare a aprobat eliberarea sa înapoi în mediul său natural.

Pui de urs salvat de jandarmi

Puiul de urs a fost observat de către un jandarm care asigura paza la Barajul Vidraru, în punctul conductei de aducțiune. După ce a văzut că animalul este întins pe carosabil, a solicitat ajutorul jandarmilor. La rândul lor, jandarmii au luat legătura cu paznicul de vânătoare. După sosirea la locul indicat, a analizat starea de sănătate a ursului.

„La fața locului a fost solicitat în sprijin un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Arefu care au preluat puiul de urs, întrucât acesta nu se mai mișca, dar nu prezenta răni vizibile”, a transmis Jandarmeria Argeș.

Puiul de urs nu prezenta semne vizibile de lovire. În scurt timp, a început să se miște și să meargă singur. După puțin timp, la limita pădurii și-a făcut apariția o ursoaică cu doi pui. Deoarece a început să meargă singur, ursulețul a fost eliberat în mediul său natural, unde s-a și alăturat mamei sale.

Pui de urs salvat de polițiștii din Sibiu

Un pui de urs a fost găsit accident în zona unei cariere de marmură aflată în Porumbacu de Sus. A fost găsit de polițiști, care l-au și salvat. În prezent, se află la Grădina Zoologică din Sibiu. În zona respectivă nu existau capcane destinate capturării animalelor sălbatice, conform IPJ Sibiu.

Puiul de urs a fost găsit cu leziuni la nivelul unui membru. Cel mai probabil, spun autoritățile, leziunea a survenit în urma unei căderi de la înălțime. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, Comisariatul Județean Sibiu și Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor au hotărât ca ursul să fie transportat la Grădina Zoologică din Sibiu.

În fapt, la data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kg şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului, a declarat IPJ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI