01 nov. 2018 | 13:58

Transfăgărășanul s-a închis. Ce sectoare de drum trebuie să eviți

Știri Locale
Transfăgărășanul s-a închis. Ce sectoare de drum trebuie să eviți
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov

Transfăgărășanul se închide începând cu 1 noiembrie, ca în fiecare an. Chiar dacă la altitudini mai joase vremea încă este frumoasă, pe creste, instabilitatea meteo ar putea crea probleme, iar ele s-au resimțit încă de luna trecută.

În urmă cu o săptămână, a fost nevoie de intervenția utilajelor pentru deszăpezire, după ce pe Transfăgărășan se așternuse un strat consistent de zăpadă și a făcut circulația mașinilor mai dificilă.

Joi, în ultima zi din octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că circulația pe Transfăgărășan se închide de la 1 noiembrie și se va relua pe 1 iulie 2019.

“Circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul: AND 524/2015, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment”, se arată pe pagina de Facebook a CNAIR Brașov.

Autoritățile îndeamnă șoferii să respecte semnalizarea rutieră existentă pe drumul național DN 7C – Transfăgărășan – pe următoarele sectoare:

km 0 + 000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104 + 000, Piscu Negru;

km 130 + 800, Cabana Bâlea Cascadă şi intersecţia cu DN 1 km 151 + 955, judeţul Sibiu.

Dacă, totuși, vrei să te aventurezi și să străbați drumul, va trebui să lași mașina la intrare pe șosea și să continui călătoria pe jos.

Transfăgărășanul se desfășoară din localitatea Bascov, județul Argeș, și se termină lângă localitatea Cârțișoara, județul Sibiu. Drumul face legătura, prin Munții Făgăraș, între Muntenia și Transilvania.

În timpul cât Transfăgărășanul este închis, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac încă funcționează telecabina.

„Drumul printre nori”, cum mai este denumit Transfăgărășanul, are o lungime de 151 de kilometri, iar cea mai înaltă altitudine pe care o atinge este de 2042 de metri.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Momentul în care Ucraina a atacat cu drone fabrica de maioneză EFKO din Belgorod. Care e semnificația acestei acțiuni militare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
E cel mai mare coșmar dacă stai la bloc. Toți facem greșeala asta pe timp de iarnă
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Șoferii din România nu pot face ITP. Anunț oficial de la RAR
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Atenție la BOLILE GRAVE, ASCUNSE! SERVICII GRATUITE. Anunțul CNAS
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro