Transfăgărășan, sub zăpadă: cum arată drumul spectaculos din România

Transfăgărășan, sub zăpadă: cum arată drumul spectaculos din România
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov

Transfăgărășanul a fost deja acoperit cu zăpadă, deși este abia sfârșit de septembrie. Autoritățile locale au trimis utilajele de deszăpezire pentru a curăța șoseaua.

În dimineața zilei de marți, 25 septembrie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov s-a confruntat cu prima operațiune de deszăpezire, cu toate că abia a început toamna.

Cel mai frumos drum din România, Transfăgărășanul, este de nerecunoscut în această perioadă. Dacă în urmă cu o săptămână aici încă era un drum accesibil pentru turiști, marți dimineață totul s-a transformat într-un peisaj arctic.

Imaginile au fost publicate și pe pagina de Facebook a instituției CNAIR, unde s-a anunțat că stratul de zăpadă depus era de zece centimetri, suficient cât să fie nevoie de intervenția utilajelor cu lamă, având în vedere că este un drum montan.

“Colegii noștri de la Districtul Bâlea acționează pe Transfăgărășan de azi dimineața cu un utilaj cu lamă și material antiderapant. Stratul de zăpadă depășește zece centimetri pe alocuri, dar după deszăpezire va oferi condiții sigure pentru circulație. Totuși, dacă aveți drum pe acolo, să vă asigurați că aveți anvelope de iarna”, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Aceeași situație se prezintă și la Bâlea Lac:

“La Bâlea Lac a sosit iarna! De aceasta dată însă, drumarii nu au fost luați prin surprindere pentru că la Districtul Bâlea avem un utilaj cu lamă și răspânditor de sare care va curăța drumul la prima oră a dimineții (acționarea cu utilaje pe DN7C – Transfăgărășan pe timp de noapte este interzisă prin lege). Astfel de fenomene pot să apară în mai multe zone din centrul țării, în special pe drumurile montane așa că atragem atenția tuturor participanților la trafic să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum”, mai scrie pe pagina de Facebook.

Meteorologii au anunțat că s-ar putea să ne confruntăm cu temperaturi cu zece grade mai scăzute decât limita normală pentru această perioadă. În anumite zone montane, au fost înregistrate și temperaturi de -6 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI