Transalpina Ski Resort. Ce prețuri au ski pass-urile și cât costă cazările în zonă

Transalpina Ski Resort. Ce prețuri au ski pass-urile și cât costă cazările în zonă
Transalpina Ski Resort. Ce prețuri au ski pass-urile și cât costă cazările în zonă

Transalpina Ski Resort este cea mai nouă atracție turistică în ceea ce privește schiul. O alternativă perfectă în comparație cu Valea Prahovei, este mult mai aproape și te poți întoarce înapoi în aceeași zi. Lucru ce este aproape imposibil de făcut pe DN1. Lucrările la pârtie au început în 2011, iar în decembrie 2012, pârtia era disponibilă pentru turiști.

Unde se află mai exact Transalpina Ski Resort?

Pârtia de schi o găsiți pe domeniul schiabil Voineasa, în județul Vâlcea, nord-vest. În aproximativ 34 km ajungi de la Voineasa la Ski Resort Transalpina. În apropiere se află Lacul Vidra, acolo vârfurile depășesc 2.000 m altitudine, iar zăpada insistă să stea până în luna mai. La doar 7,5 km se află intersecția cu Transalpina, la Obarsia Lotrului.

La bază, pârtia are o altitudine de 1350 metri. De acolo, vei găsi o telegondolă, cu o lungime de aproximativ 3 km, ce te duce până la o altitudine de 1.800 metri. De acolo, poți ajunge la 2.000 m, dar doar cu un teleschi, până pe Vârful Bora. De la Vârful Bora până la baza pârtiei, lungimea totală este de aproximativ 6 km. Este de reținut faptul că atunci când vremea nu este prielnică, în caz de vânt puternic, ceață sau viscol, instalațiile să fie închise.

Dacă pleci din București, cea mai bună rută până la Transalpina Ski Resort este: București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Călimănești – Voineasa – Vidra. Vei ajunge în aproximativ 4 ore, pe A1 și DN7/E81 și DN7A.

 Transalpina Ski Resort – pârtiile și prețurile

Odată ajuns acolo, vei observa că poți merge pe șapte pârtii diferite, iar gradele de dificultate sunt diferite. Cea mai lungă pârtie are 2.300 de metri și ajungi acolo cu telegondola, este și cea de dificultate medie. La cere șapte pârtii poți ajunge, cel mai ușor, cu telegondola, teleschiul sau telescaunul.

Din cauza vântului mult prea puternic, nu se poate urca cu telegondola mereu. Programul normal de funcționare este de la 9 la 16 de marți până joi. În weekend, de vineri până duminică, programul este prelungit cu o oră. Din păcate, luni este închis.

Un ski pass pentru adulți este de 100 de lei pe zi, iar pentru copii 65 de lei. Odată ce ai plătit pentru acest ski pass, te poți da toată ziua cu telegondola, teleschiul sau telescaun. În cazul în care este prima dată când îți pui clăparii și schiurile în picioare, nu este foarte recomandat să-ți cumperi un ski pass pentru o zi întreagă. Poți cumpăra doar o urcare, ce include și coborârea. Sus poți exersa mai bine.

Poți închiria echipamentul necesar de la baza pârtiei. Este deschis de la ora 8:30, o pereche de schiuri cu bețe și clăpari costa 40 de lei, iar o placă costă 65 de lei. Ar trebui să mergi cât mai de dimineață, pe la 10 – 11 s-ar putea să nu mai găsești nimic.

Locuri de cazare în zona Transalpina

  •  Pensiunea Edelweiss

Pensiunea Edelweiss este situată în Voineasa și oferă un bar, restaurant și o grădină deosebită. Parcarea este gratuită iar pentru cei ce nu au echipament, pot închiria de la pensiune direct. De asemenea, în preț este inclus și micul dejun. Pensiunea este de 4 stele, iar pentru o cameră cu vedere la munte, prețul este de aproximativ 300 de lei.

  • Zan Hotel

Hotelul Zan este situat tot în Voineasa. Are teren de tenis, restaurant și centru spa. Toate camerele au aer condiționat, WiFi gratuit, minibar și tot ce aveți nevoie pentru un sejur cât mai plăcut. Zona de schi este la 34 de km, iar stația de autobuz este la 200 metri. Prețurile variază între 150 de lei și 250 de lei pe noapte în funcție de cameră.

  • Maison Platanus

Se află în Voineasa și este un hotel de 4 stele. Parcarea privată este gratis iar oaspeții au acces și la un grătar. De asemenea, în preț este inclus și micul dejun. Pentru doi adulți, prețul unei camere, în funcție de priveliște, este de aproximativ 200 de lei pe noapte.