Traian Băsescu, scrisoare publică pentru Ludovic Orban. L-a făcut praf pe premierul României

Traian Băsescu, scrisoare publică pentru Ludovic Orban. L-a făcut praf pe premierul României

Fostul președinte al României, pe nume Traian Băsescu, îi explică premierului Ludovic Orban că are toate instrumentele necesare pentru a lua măsurile sanitare, însă dacă nu face asta ar putea la fel de bine să plece.

Traian Băsescu, scrisoare publică pentru Ludovic Orban

Traian Băsescu a scris un amplu mesaj pe Facebook, care îi este dedicat premierului Ludovic Orban, în contextul pandemiei cu coronavirus. Acesta îl invită să plece dacă nu va lua măsurile sanitare care se impun.

”Dragă Orban, călătorului îi șade bine cu drumul…
România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislația română prin HG nr.758/2009 și operaționalizat prin ordinul ministrului nr.1638/2014, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internațional de Sănătate 2005 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
De asemenea, există Decizia COM (2011/866 – 2011/0421), care transpune Regulamentul Internațional de Sănătate și dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor și pandemiilor și care este parte a sistemului global coordonat de OMS.
Ai deci și un Tratat Interguvernamental și o Decizie a Parlamentului European și a Consiliului, privind amenințările tranfrontariele grave pentru sănătate.
Așadar, ai toate instrumentele legale să acționezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19.

”Hasta la vista, baby!”

Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai.
Toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naționale sau ținând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esențiale și obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor și pandemiilor.
Tu și guvernul, dispuneți de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii și pandemii și în același timp aveți obligații majore față de comunitatea internațională.
Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populația țării.
ACȚIONEAZĂ!
Dacă nu, ”hasta la vista, baby”! Vezi titlul.”, a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI