Traian Băsescu, reacție violentă: „Asta le-a spus PNL, dar le arăt eu”

Traian Băsescu, reacție violentă: „Asta le-a spus PNL, dar le arăt eu”
Traian Băsescu, reacție violentă: „Asta le-a spus PNL, dar le arăt eu”

Traian Băsescu spune, potrivit calculelor sale, că PNL face presiuni asupra candidaților PMP. PNL ar vrea să îi atragă la el pe candidații PMP susținând că partidul acestora va dispărea după alegerile locale 2020.

Traian Băsescu, reacție violentă la TV: „Asta le-a spus PNL, dar le arăt eu că PMP nu se desfințează”

Traian Băsescu a avut o reacție violentă după ce și-a dat seama că PNL vrea să atragă candidații PMP, insuflându-le faptul că partidul lor se va destrăma după alegerile locale 2020. Astfel, fostul președinte susține că PMP nu va dispărea după alegeri.

Eu intuiesc calculul. Îmi permit să spun care este socoteala. Eu am fost cel care a lasat ideea să-l susținem toți pe Nicușor. Au acceptat toți ideea, numai că, în afară de organizația de București, alții ar vrea ca Nicușor să nu câștige. Mai mult decât atât, îi pică mănușă și PNL-ului, care face presiuni pe candidații noștri prin teritoriu „veniți la noi, că și așa se desființează PMP-ul după alegerile astea”. O să le arăt că nu se deființează. Și dacă obiectivul lor a fost să țină PMP-ul la margine pentru ca după un rezultat slab să-l poată înghiți, s-au înșelat”, a conchis fostul președinte.

Traian Băsescu susține că PMP nu dispare după alegerile locale 2020
Traian Băsescu susține că PMP nu dispare după alegerile locale 2020

Traian Băsescu crede că are toate șansele să câștige Primăria Capitalei

Traian Băsescu nu a glumit când a anunțat că ar putea candida la funcția de primar general al Capitalei. „Am câștigat de două ori Primăria Capitalei și am lăsat ceva în urmă. Am găsit un București cu 47.000 de chioșcuri, cu câini peste tot. Am lăsat un București contorizat, cu punctele termice modernizate, cu linia 41 și multe altele. În ceea ce privește anunțul, nu l-am făcut în glumă, pentru că este o necesitate politică. Niște domni s-au hotărât să-și bată joc de dreapta.

Le-am propus și am susținut varianta Nicușor, să-l susținem toți. Vin acum și spun ‘da, să-l susținem toți, dar fără liste comune’. Păi cum poate fi susținut Nicușor fără liste comune? Iar ultima comunicare pe care i-a făcut-o domnul Ludovic Orban președintelul PMP, lui Eugen Tomac, este că nu fac alianță cu PMP pentru că nu vrea USR-ul”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Traian Băsescu, dispus să renunțe la mandatul de europarlamentar pentru fotoliul de edil al Bucureștiului

Traian Băsescu a spus că va juca politic iar una din opțiunile posibile sau foarte posibile este ca el însuși să candideze. ”Foarte bine, asta e decizia lor, dar nu pot cere PMP-ului să-l voteze pe Nicușor și să-și vadă de drum. Și atunci, decizia este să jucăm, dacă vor să jucăm. Jucăm politic. PMP nu e acceptat de partidele care se revendică a fi de dreapta și PMP va candida cu candidat propriu. 

Una din opțiunile posibile sau foarte posibile este ca eu să candidez. Dacă partidul, în structura lui de conducere, va spune că e de acord, eu voi candida și voi da confortul de la Bruxelles pentru a relua ce a rămas neterminat”, a adăugat fostul președinte.

Traian Băsescu nu se teme de Gabriela Firea

Fostul președinte Traian Băsescu este dispus să candideze la Primăria Capitalei pentru a salva PMP-ul. „Nu omule, pe Firea o bat eu, cu Nicușor e mai greu. Sunt de acord ca intrarea mea in competitie i-ar diminua sansele lui Nicusor.

Sunt gata să renunț la confortul mandatului de la Bruxelles pentru a continua ce am mai făcut prin București” a declarat Traian Băsescu.

Urmăriți Playtech.ro și pe