Traian Băsescu intervine în cazul Caracal: „Dosarul va ajunge în zone sensibile cu demnitari”

Autor: Claudiu Surmei - 19:27, 12 aug. 2019
Traian Băsescu susține că în cazul Caracal ar fi implicați și demnitari

Traian Băsescu a lansat o ipoteză halucinantă cu privire la cazul Caracal. Fostul președinte al României susține că, pe măsură ce anchetatorii vor audia tot mai multe persoane, va ieși la iveală implicarea multor demnitari locali și centrali în dosarul de trafic de persoane.

Traian Băsescu susține că în cazul Caracal ar fi implicați și demnitari

Fostul șef de stat a postat pe contul personal de Facebook un mesaj prin care atrage atenția că ancheta în cazul Caracal ar putea ajunge într-o zonă foarte sensibilă, menționând că în dosarul de trafic de persoane ar putea fi implicate persoane cu funcții importante și chiar și demnitari.

„După ce mai bine de o săptămână anchetatorii au “săpat” la calea de urmat spre epicentrul afacerilor ilegale ale criminalului Dincă, pe măsură ce oamenii se conving că Dincă şi cei care l-au protejat sunt pe un drum fără întoarcere, parte din cei din jurul criminalului şi din victime au început să vorbească în faţa anchetatorilor. Este doar un început timid. Cu certitudine, vor fi tot mai mulţi şi mai implicaţi cei care vor vorbi în perioada următoare.


Sunt convins că procurorii şi poliţiştii vor ajunge în zone extrem de sensibile cu demnitari locali şi de la nivel central din judeţul Călăraşi şi din alte zone pe care Felix Bănilă şi procurorii lui îi vor executa, pe bună dreptate, fără niciun fel de reţinere. Marea problemă este dacă procurorii DIICOT vor avea forţa să treacă peste complexul de tip DNA şi să execute fără ezitare şi străinii, beneficiari ai serviciilor minorelor răpite, şantajate, umilite de criminalul proxenet şi oamenii lui. Categoric, Dincă nu a fost singur.

Dar până la capătul anchetei mai este mult, iar doritori de a compromite această anchetă sunt destui. De aceea, este esenţial ca, până la îndepărtatul final al anchetei, procurorii să comunice zilnic, chiar şi atunci când nu pot spune nimic despre evoluţiile anchetei.

Am mai spus-o, Dosarul Caracal este testul care ne va arăta daca justiţia din România este capabilă să aplice legea”, a scris Traian Băsescu pe rețeaua de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI