Fetele din Caracal, obligate să se prostitueze cu manageri și soldați la Deveselu. Iar asta e o mică parte din România

Fetele din Caracal, obligate să se prostitueze cu manageri și soldați la Deveselu

Minorele, sclave la export, multe dintre ele omorâte în tăcere, altele…pierdute prin lume. Luate din Constanța, Timișoara, Bistrița, fetele sunt obligate să se prostitueze. De această dată, unghiul se restrânge la Caracal, căci s-a descoperit că 16 minore din locul ororilor au fost forțate să întrețină relații intime cu români, manageri austrieci și soldați americani.

Fetele din Caracal, obligate să se prostitueze cu manageri și soldați la Deveselu

Printre cele mai vizibile produse exportate ori răpite și lăsate te miri pe unde se numără prostituatele. Mii de tinere ajung în iad purtând dorința de a fi salvate, dar salvarea, pentru unele, vine prea târziu. De această dată, este vorba despre 16 minore din Caracal forțate să întrețină relații intime cu români și străini, printre care manageri austrieci și soldați americani.

Fetele din Caracal, obligate să se prostitueze cu manageri și soldați la Deveselu. Iar asta e o mică parte din România
Minorele, sclave la export

Cazul a ajuns într-un punct, a fost analizat, dar unele lucruri ”le-au scăpat” printre degete oamenilor legii. Cum i-a omis DIICOT pe militarii din Deveselu, chiar dacă au cumpărat de la traficanți fete de 14-16 ani pentru plăceri? Despre această acțiune au vorbit pentru libertatea.ro două victime. Minorele au povestit că încă din 2012, când a avut loc acțiunea, le-au spus anchetatorilor cine erau clienții la care le pasau traficanții, după ce interlopii le băteau și șantajau.

Clienții: soldați americani, manageri austrieci, polițiști

„Clienţii pe care îi aduceau erau de regulă cetăţeni americani şi austrieci care lucrau pe raza municipiului Caracal – cetăţenii austrieci, la consolidat diguri, şi pe raza comunei Deveselu – cetăţeni americani, la baza militară”, a povestit o victimă, acum în vârstă de 16 ani.

Când dosarul a ajuns în mâinile celor de la DIICOT, oficialii au explicat judecătorilor, în cererea de arestare a clanului ”Cocoș”, că cele 16 minore exploatate erau livrate nu numai românilor, ci și multor străini.

„Printre clienții doritori de servicii intime se aflau în mod frecvent cetățeni străini de naționalitate austriacă și americană, care erau detașați în legătură cu serviciul pe raza municipiului Caracal și Deveselu”, este un fragment din sentința penală nr. 30, 12 iulie 2013 a Tribunalului Olt.

Printre clienți erau și polițiști din Caracal

O victimă, fată din Dioști, care ajunsese în rețeua lui Cocoș de mică, are acum 16 ani și a povestit prin ce traumă a trecut. După ce a scăpat din mâna lui traficantului, fata declară că se simțea pierdută. Nu a căutat-o nimeni de la Protecția Copilului. Nu i-a fost oferit nimeni sprijin psihologic. A trecut singură peste calvar.

Fetele din Caracal, obligate să se prostitueze cu manageri și soldați la Deveselu. Iar asta e o mică parte din România
Printre clienți erau și oameni ai legii din Caracal

De asemenea, tânăra povestea că știe câteva fete care au fost duse la NATO, la Deveselu. „În casă auzeam tot felul de discuții despre americani. Inclusiv pe celelalte două fete cu care stăteam eu în casă le duceau la străini”, a adăugat fata. Întrebată dacă le psunea clienților că este captivă, tânăra a spus convinsă ca da, însă tot era ținută cu forța, o abuzau, ”plăteau și plecau”.

„Da. Fiecăruia, inclusiv unuia dintre acei poliţişti (n.r. – printre clienții fetei erau și polițiști din Caracal) , i-am spus că sunt ţinută cu forţa, că nu-mi dă voie să plec şi îi rugam să facă ceva, să mă ajute ca să scap de acolo. La toţi le spuneam să mă ajute, plângeam. Şi niciunul n-a făcut nimic. Ziceau că o să mă ajute, îmi promiteau că o să facă ceva să mă scape de acolo. Dar ei, de fapt, își făceau treaba, plăteau și plecau”, a dezvăluit victima.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI