Traian Băsescu ar fi făcut accident vascular cerebral. Unde e internat fostul președinte. Detalii de ultimă oră VIDEO

Traian Băsescu ar fi făcut accident vascular cerebral. Unde e internat fostul președinte. Detalii de ultimă oră VIDEO

Conform unor surse, încă neconfirmate, se pare că fostul președinte Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență, după ce ar fi făcut un atac vascular cerebral. Internarea europarlamentarului ar fi avut loc în această dimineață la o clinică medicală din Paris.

Știre în curs de actualizare

Traian Băsescu, posibil accident vascular cerebral

În urmă cu 24 de ore, ÎCCJ dădea o hotărâre definitivă în dosarul în care Traian Băsescu era acuzat de colraborare cu Securitatea. Decizia, una nefavorabilă politicianului, a iscat multe controverse și reacții. Conform unor surse, încă neconfirmate, pare-se pe fondul stresului cauzat de sentința ÎCCJ, Traian Băsescu ar fi suferit un atac vascular cerebral.

Ca urmare, spun aceleași surse, fostul președinte ar fi fost internat în cursul acestei dimineți într-o clinică medicală din capitala Franței, Paris. Fostul președinte ar fi fost transportat de urgență la Paris cu un zbor privat, spun aceleași surse apropiate familie fostului președinte.

ÎCCJ și hotărârea definitivă

După ce în 2019 fostul președinte recunoștea că ar fi avut colaborări cu Securitatea, i se intenta un proces la ÎCCJ pe această temă. După mai bine de trei ani de investigații, magistrații Înaltei Curți au dat ieri, pe 24 martie o hotărâre definitivă, prin care se stabilește clar că Traian Băsescu a fost colaboratorul Securității în perioada în care era elev la liceul militar de marină. După anunțul decizie, Elena Udrea, fosta mână-dreaptă a politicanului, a avut reacții dure pe contul său de Facebook, aceasta scriind:

„Deci ICCJ a decis definitiv că fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a colaborat, în accepţiunea legii existente azi, cu Securitatea! La fel de bine, cei trei judecători puteau spune că nu, soarta noastră şi a ţării, ar fi fost aceeaşi, nimic nu s-ar fi schimbat. Şi nici Putin, nici Biden, nici Rusia, America sau UE nu ar fi schimbat nimic din ceea ce ei fac şi ne influenţează viaţă azi în România şi în lume! Schimbă decizia Înaltei Curţi cu ceva performanţele sau erorile făcute de Traian Băsescu ca Preşedinte, Primar său ministru? NU!!!

Dacă am fi aflat înainte de votul din decembrie 2004, care l-a făcut Preşedinte, că Traian Băsescu, despre care toţi adversarii politici spuneau atunci că nu ar fi putut avea cariera profesională fabuloasă în marină comercială fără sprijin de la regimul comunist, a povestit în scris de două ori, despre ce au făcut nişte colegi ai lui în vacanţele de liceeni la un liceu militar!!!!, am fi votat cu Năstase? Eu sigur nu!”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Reamintim că informațiile privind starea de sănătate și internarea acestuia la Paris nu au fost încă confirmate de familie și nici de vreun purtător de cuvânt al fostului președinte Traian Băsescu.