22 mai 2022 | 19:05

Traian Băsescu, accident rutier în București. Fostul președinte, testat cu etilotestul după incident

News
Traian Băsescu, accident rutier în București. Fostul președinte, testat cu etilotestul după incident
Traian Băsescu, testat cu aparatul etilotest după ce a fost implicat într-un accident rutier

Traian a fost implicat într-un accident rutier în cursul zilei de astăzi, duminică, în jurul orei 10:30. Fostul președinte a lovit o mașină parcată, ulterior fiind testat cu aparatul etilotest. Cum s-a petrecut accidentul?

Traian Băsescu, implicat într-un accident rutier

După ce a lovit mașina parcată, Traian Băsescu s-a prezentat de unul singur la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere. Ajuns acolo, fostul președinte a declarat că a lovit oglinda unui autoturism parcat, în timpul unei manevre de viraj.

Accidentul nefericit în care a fost implicat Traian Băsescu a avut loc pe strada Alecu Russo, în apropiere de Piața Spaniei. De asemenea, fostul șef al statului a fost testat cu aparatul etilotest de oamenii legii, rezultatul arătând că nu a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

„În data de 22.05.2022, la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, s-a prezentat un bărbat, care a declarat că în timpul unei manevre de viraj a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, ce se afla parcat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero”, au declarat reprezentanții Poliției.

Traian Băsescu nu este la primul accident de circulație. În anul 2008, înainte de summitul NATO, fostul președinte a tamponat o mașină care oprise în fața lui. Acest accident a avut loc pe bulevardul Regina Elisabeta. Fostul șef de stat a fost implicat într-un alt accident rutier, cinci ani mai târziu, la Otopeni.

Traian Basescu la volan

Traian Băsescu

Ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat astăzi

Datorită faptului că fostul președinte nu se află la prima abatere de acest gen, avocatul Adrian Cuculis a precizat ce sancțiuni ar putea primi.

„El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei.

Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție.

„Fiecare dintre noi are un cazier contravențional. Deci dacă lucrurile aşa stau şi a primit mai multe amenzi contravenționale situaţia ar putea fi considerată un soi de recidivă şi la un moment dat punctele acumulându-se încet, încet să-i fie suspendat şi dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere. Deci o să fie amendat fără discuție”, a spus avocatul Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Citește și: Traian Băsescu, cerere surpriză către Uniunea Europeană. Ce a anunțat fostul președinte

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro