Tragedie uriașă în sport. A murit la doar 24 de ani, în timpul cursei

Tragedie uriașă în sport. A murit la doar 24 de ani, în timpul cursei
A murit la doar 24 de ani, în timpul cursei

Este o tragedie uriașă în sportul mondial. Un atlet italian de numai 24 de ani a murit în timpul competiției la care participa. Din păcate însă, sportul mondial a fost marcat de multe tragedii. Un nou caz dramatic a avut loc într-o competiție sportivă organizată în Italia. Un atlet italian a murit în timpul competiției la care participa.

Tragedie uriașă în sport

S-a întâmplat sâmbătă noapte, când Fabio Pedretti a decedat în urma unui stop cardiac pe care l-a suferit chiar în timpul competiției la care participa. Sportivul alerga într-o cursă nocturnă de 27 km în cadrul evenimentului „Uno di Monticelli”, orgnizat în nordul Italiei.

Tragedia aceasta s-a produs cu cinci kilometri înainte de sosire, chiar în ziua în care sportivul împlinea vârsta de 24 de ani. Fabio Pedretti a primit ajutor imediat și a fost transportat la un spital, însă medicii nu au mai putut să îi salveze viața.

„Distruşi şi împietriţi în faţa uneia dintre tragediile imposibil de explicat ale vieţii, sprijinim cu dragoste familia lui Fabio şi glorioasa echipă New Athletic Sulzano”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Echipa New Athletics Sulzano ASD din care făcea parte Fabio Pedretti a postat un mesaj pe Facebook după tragedia petrecută sâmbătă noapte.

„Din păcate, nu a reuşit să câştige cea mai importantă cursă. În ziua împlinirii vârsei de 24 de ani, în timpul ultimilor km de cursă, în ciuda faptului că a fost antrenat şi avea toate vizitele medicale, făcute chiar şi după antrenamente, fără a lăsa nimic la voia întâmplării, inima lui Fabio a încetat să mai bată şi el nu mai este.

Coechipierii săi şi organele competente au intervenit cu promptitudine, dar, din păcate, soarta îi fusese hotărâtă. Suntem aproape de familie în această tragedie de neînţeles. Vrem să ne amintim de el, zâmbind mereu plin de entuziasm şi dorinţa de a face …”, au scris pe Facebook cei de la echipa New Athletics Sulzano ASD.

Tragedii în fotbalul mondial

De menționat este că luna trecută, o veste tragică a lovit fotbalul mondial. Fotbalistul panamez Adonis Villanueva a murit la vârsta de 27 de ani, după ce a suferit un accident vascular, în urma căruia a trecut printr-o intervenție chirurgicală complicată. Însă, luni 22 noiembrie, Villanueva a pierdut lupta și a murit.

Ultima apariție pe teren a sportivului a a fost în remiza echipei sale, 0-0, cu Plaza Amador. În acest meci, Adonis a evoluat vreme de 20 de minute. În cariera sa, Villanueva a mai jucat la cluburi precum Rio Abajo, Chepo FC, Sporting San Miguelito şi Alianza FC, toate din Panama. Pentru echipa națională a statului Panama, Villanueva a bifat o selecție.

La ultimul meci de campionat, coechipierii săi au purtat tricouri cu numărul 19, cel pe care l-a purtat Villanueva la Club Deportivo del Este, având mesajul ”Adonis, pentru totdeauna”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI