16 feb. 2021 | 23:32

Tragedie în teatrul românesc! Încă un mare actor a murit

Știri generale
Tragedie în teatrul românesc! Încă un mare actor a murit
Inca un actor a murit

Un mare actor român s-a stins din viață. Teatrul românesc este mai sărac, după dispariția unuia dintre marile nume ale scenei. Vedeta s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani.

Încă un actor s-a stins

Este vorba despre Lucian Pînzaru, unul dintre cei mai iubiţi actori ai Teatrului Dramatic Galaţi.

„Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a aflat azi, 16 februarie 2021, cutremurătoarea veste a plecării din această lume a unuia dintre cei mai emblematici actori ai săi: Lucian Pînzaru. Teatrul din Galaţi este azi în doliu! Avem cu toţii un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ştrangulează şi ne amestecă gândurile, stările, sentimentele… Suntem, împreună, strânşi legaţi de o mare şi copleşiAnchortoare TRISTEŢE! Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăţia lui interioară, el, LUCIAN, ne părăseşte acum, lăsându-ne cu sufletele şchioape!Ne gândim că Lucian a trăit aşa cum a vrut – şi a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul şi pe oamenii din el, să respecte şi să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca şi talentul timp de peste 25 de ani. Teatrul din Galaţi a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici!”, au transmis reprezentanţii Teatrului Dramatic.

Mesaje de durere din partea colegilor

În urma pierderii marelui actor numeroși colegi de scenă i-au transmis gânduri în semn de omagiu celui care a slujit scena teatrului românesc timp de peste 25 de ani.

Se spune că drumul cel mai scurt e cel pe care îl cunoşti! Lucian Pînzaru a fost înzestrat cu mijloacele necesare pentru a recunoaşte calea sigură, onestă şi, mai ales, veritabilă a personajelor bine făcute, a spectacolului cu mesaj, a TEATRULUI FĂCUT CU SENS. Ce mult înţeles capătă acum, la despărţire, această profesiune de credinţă…Lucian Pînzaru a onorat TEATRUL, iar TEATRUL l-a onorat pe el!

Mulţumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut şi, nu în ultimul rând, îţi mulţumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existenţa noastră! Nu există lecţii pentru despărţire… Suntem neputincioşi şi dezarmaţi!De-acum încolo, ne rămân amintirile, care vor adânci şi mai mult efectul dăunător al nostalgiei! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, scrie Mona Sandu, secretar literar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Trupul neînsufleţit al lui Lucian Pînzaru a fost depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021. Trupul sau va fi incinerat joi, 18 februarie 2021, la Bucureşti, iar cenușa sa va fi împrăştiată pe Dunăre, la Galaţi, după dorința artistului.

Cine a fost Lucian Pînzaru

Lucian Pînzaru s-a născut 19 ianuarie 1968, la Dorohoi, jud. Botoşani. A absolvit Facultatea de Teatru a Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi în anul 1994.  El a debutat ca actor pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi pe 28 ianuarie 1995.  Ultimul său rol pe scena teatrului gălăţean a avut premiera pe 20 aprilie 2019.

În cei aproape 26 de ani de carieră, Lucian Pînzaru a jucat în peste 100 de roluri, cele mai multe pe scena teatrului. Lucian Pînzaru a avut şi două experienţe cinematografice.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro