Tragedie în politica din România. Un senator a murit la doar 45 de ani

Tragedie în politica din România. Un senator a murit la doar 45 de ani
Era membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, şi Comisia pentru cultură şi media

Membrii partidului USR-PLUS sunt în șoc astăzi, după aflarea veștii decesului unuia dintre colegii acestora. Senatorul USR-PLUS, conform primelor date, avea 45 de ani și era la primul său mandat, făcând parte din două comisii parlamentare din Senatul României, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, şi Comisia pentru cultură şi media. Anunțul dispariției premature a senatorului a fost făcut de formațiunea politică pe rețelele de socializare.

Cristian Viaşu a încetat din viață, la 45 de ani

La alagerile parlamentare din decembrie 2020, USR-PLUS propunea o echipă tânără de oameni care-și doreau schimbări, atât în spectrul politic, cât și în cel social al României. În echipa propusă de USR-PLUS pentru fotoliile de senatori și deputați, a apărut și numele unui tânăr membru, Cristian Viaşu. Astfel că, la parlamentarele din 2020 acesta avea să fie ales ca seantor pe listele USR PLUS în circumscriptia electorala nr.33 Sălaj.

Membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, şi Comisia pentru cultură şi media

A avut o activitate consistentă de la momentul intrării sale în Senat, făcând parte din două comisii importante, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, şi Comisia pentru cultură şi media. Anunțul dispariției sale premature avea să fie făcut de formațiunea din care făcea parte, pe rețelele de socializare.

„Anunţăm cu tristeţe că senatorul USR de Sălaj Cosmin-Cristian Viaşu a încetat din viaţă, în urma unei lungi suferinţe. Cristian Viaşu a fost membru în Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, precum şi în Comisia pentru cultură şi media. Cristian Viaşu avea 45 de ani şi era căsătorit.

A fost un politician pentru care dialogul şi consensul erau căile cele mai bune de a ajunge la rezultat. Transmitem cele mai sincere condoleanţe familiei şi sperăm că, în aceste clipe grele, cei apropiaţi vor găsi puterea de a trece împreună peste acest moment de grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite USR.

Din punct de vedere al calificărilor și specializării, Cristian Viașu, născut în 1976 în Săalj, venea din domeniul ecomomicului, având un masterat în management şi administrarea afacerilor. Nu se știu la această oră cauzele rale ale decesului, ceea ce se știe este că ar fi survenit după mai multe complicații de sănătate din ultima perioadă.