Tragedie în Dâmbovița. Un tânăr a murit la scurt timp după ce a fost înțepat de o insectă mică. Care au fost primele reacții

Tragedie în Dâmbovița. Un tânăr a murit la scurt timp după ce a fost înțepat de o insectă mică. Care au fost primele reacții
Ambulanța, în timpul preluării unui pacient înțepat de albine Foto ilustrativă: Monitorul de Botoșani

Medicii, în alertă! Un tânăr de 38 de ani, fără afecțiuni medicale cunoscute, a murit fulgerător la Spitalul din Găești, după ce a fost înțepat de o insectă. Potrivit medicilor, decesul a survenit la o oră distanță față de momentul în care și-a anunțat rudele de nefericitul eveniment.

Greșeala făcută de rude

Un bărbat din Dâmbovița a fost înțepat de o insectă în timp ce tăia lemne pentru iarnă. Victima locuia împreună cu părinții și frații săi în comuna dâmbovițeană, Dragodana. Tragedia a avut loc în prezența mai multor rude, deoarece acesta își rugase persoanele apropiate să vină să-l ajute pentru pregătirile de iarnă.

La un moment dat, bărbatul le-a spus rudelor că a fost înțepat de o insectă, iar nu după mult timp, acesta a început să se umfle la nivelul feței și al gâtului. Din păcate, familia nu a sunat la 112, iar la dispensarul din sat era închis.

După vreo 20, 30 minute, starea bărbatului s-a înrăutățit, iar un vecin a sărit în ajutor pentru a-l duce cu mașina personală la Spitalul din Găești. Din păcate, tânărul a ajuns în stare gravă, iar medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de de oră, dar fără succes.

Vărul tânărului decedat a povestit momentul în care victima ar fi fost mușcată de o insectă care semăna cu o furnică mai mare.

„L-a muşcat ceva din lemne. Ce l-a muşcat de acolo, nu pot să ştiu. Ei ziceau de nişte furnici mari, că ar fi fost acolo. O mai fi stat un sfert de oră, 20 de minute, o jumătate de oră, până a venit altcineva de l-a luat”, a povestit Victor Mihalache.

Cauza principală a morții tânărului

După nefericitul eveniment, medicul Răzvan Barbu, specialist UPU în cadrul Spitalului Orăşenesc Găeşti, a dezvăluit că, din păcate, în cazul pacientului s-a instalat șocul anafilactic, care din cauza întârzierii prezentării la medic, a fost fatal.

„Într-o stare comatoasă. Şocul anaficlactic s-a instalat imediat post înţepătură a insectei. A fost declarat decesul aproximativ o oră mai târziu”, a declarat medicul.

Potrivit surselor medicale de specialitate, anafilaxia reprezintă o reactie alergică severă care poate pune în pericol viata. Se poate produce în decurs de câteva secunde sau minute de le expunerea la substanța alergică, fie ca este vorba de un alergen alimentar (de exemplu, arahidele), fie că este vorba de un alergen din categoria medicamentelor sau de o înțepatură de insectă (de exemplu, intepatura de albina), potrivit reginamaria.ro.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, la Târgovişte, pentru efectuarea necropsiei, urmând a fi aflată cauza exactă a morții. În acest moment,  poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.