Câinele tău a înghițit o albină? Ce trebuie să faci imediat

Câinele tău a înghițit o albină? Ce trebuie să faci imediat
Cainele tau a inghitit o albina. Ce trebuie sa faci imedia

Pe timp de vară trebuie să fim extrem de atenți la insectele zburătoare ce ne dau târcoale prin curte, la terasă, în grădină sau la pădure. Dacă tânțarii sunt doar enervanți și ne provoacă mici bășici, atunci când ne pișcă, mușcătura de albine este mult mai periculoasă. Care este primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă patrupedul tău a fost mușcat sau a înghițit o albină.

Ce se întâmplă atunci când câinele tău a înghițit o albină

Dacă ai câine și locuiești la curte, cu siguranță ai auzit de tot felul de povești potrivit cărora patrupezii jucăuși au înghițit muște, țânțari sau chiar albine, din dorința lor de joacă. Ei bine, medicii veterinari trag un semnal de alarmă asupra acestor mici incidente.

Specialiștii te sfătuiesc să mergi urgent cu pisica sau câinele tău la cabinetul veterinar, dacă animăluțul tău de companie a înghițit o albină, pentru a i se administra un tratament corespunzător.

De asemenea, iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi, atunci când te confrunți cu o asemenea situație neplăcută:

  • În primul rând, trebuie să eviți plimbările în zonele cu vegetaţie care atrag insecte ce pot fi periculoase;
  • Apoi, e important să discuți cu medicul veterinar care îți va recomanda un medicament antihistaminic potrivit patrupedului tău. Nu uita să incluzi medicamentul şi în geanta de urgenţă;
  • E important să te adresezi medicului veterinar în cazul în care observi că al tău cățel a fost înţepat de o insectă şi ești îngrijorat de starea lui;
  • Leacurile băbeşti pot fi periculoase; Atunci când câinele înghite o albină, fața i se umflă, semn că a făcut o reacție alergică. Dacă starea lui de sănătate se agravează, patrupedul trebuie dus urgent la medicul său veterinar.

Sfaturi pentru a evita ca patrupedul tău să fie mușcat de albine

Printre cele mai eficiente sfaturi date de către medicii veterinari, specialiștii îți recomandă să fii atent ce face câinele tău, atunci când mergi pe plajă, în pădure, în parc sau orice loc cu vegetație luxuriantă, unde există multe insecte.

Blana câinelui trebuie mereu verificată și periată, pentru a te asigura că totul este în regulă. Motivul? Ei bine, specialiștii spun că în blana animalelor se pot prinde diverse insecte, inclusiv purici sau căpuşe.

De asemenea, e foarte important să respecți programul de deparazitare externă a patrupedului tău, indiferent de anotimp. Nu uita să te consulți mereu cu medicul veterinar, pentru orice problemă sesizezi la câinele tău.

Urmăriți Playtech.ro și pe