26 sept. 2022 | 09:36

Moarte tragică în Olt. Un bărbat de 58 de ani a murit după ce a mâncat pește. Avertismentul medicilor: „În România nu există niciun antidot”

Știri generale
Moarte tragică în Olt. Un bărbat de 58 de ani a murit după ce a mâncat pește. Avertismentul medicilor: „În România nu există niciun antidot
Bărbat internat în spital cu probleme de sănătate

O moarte tragică a survenit într-o familie din Olt, după ce un bărbat a consumat pește. Deși este extrem de sănătos și recomandat de medici, există riscuri uriașe privind consumul cărnii acestuia în anumite condiții. În urma evenimentului nefericit, medicii trag un semnal de alarmă menit să avertizeze cetățenii, dar și să mobilizeze organele competente care pot interveni pentru soluționarea unei probleme cu care se confruntă sistemul medical din România.

Ce s-a întâmplat cu victima după ce a consumat un preparat din pește

Nimeni nu avea cum să prevadă finalul tragic al bărbatului din Olt, care a ales să consume pește gătit la una dintre mese. Bărbatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Slatina, pe data de 15 septembrie. Victima, în vârstă de 58 de ani s-a prezentat cu tuse și respirație grea la Camera de Gardă a spitalului, motiv pentru care a fost internat pe secția ORL a spitalului.

În următoarele șase zile, starea pacientului s-a agravat radical, fiind transferat la ATI. Din păcate, în a șasea zi, bărbatul a suferit un stop cardio respirator, fiind declarat decesul. În urma rezultatelor analizelor efectuate în timpul internării sale, medicii au descoperit că pacientul suferise de intoxicație cu toxină botulinică, afecțiunea care i-a adus decesul.

Din păcate, medicii nu au luat în calcul de la început această posibilă cauză, încercând să depisteze alte afecțiuni de care ar fi putut suferi. După moartea sa, a fost demarată o anchetă, urmând ca după finalizarea acesteia să se afle motivul exact al acestei tragedii.

„Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.

Rudele bărbatului vor lua măsuri legale după decesul acestuia

Potrivit medicilor din România, șansele de supraviețuire ale persoanelor intoxicate cu toxină botulinică sunt mici, deoarece în România nu există antidot pentru această toxină care produce paralizie musculară.

Familia bărbatului a făcut plângere după tragedie, urmând ca o anchetă a Poliției să stabilească motivele exacte ale decesului, precum și modul în care s-ar fi putut interveni într-o asemenea situație.

Neurotoxina este produsă de bacteria clostridium botulinum care se găsește în mediul înconjurător (plante, sol, fructe, legume), și care, în contact direct cu omul, cât și cu numeroase specii de animale, afectează puternic.

În medicină au fost evidențiate trei tipuri de botulism, toate reprezentând urgențe medicale cu potențial letal. Botulismul alimentar se produce prin ingestia alimentelor contaminate, la adulţi simptomele debutând de obicei după 12-36 ore de la consumul de alimente contaminate, potrivit site-ului www.bioclinica.ro.

Pacienții intoxicați cu toxină botulinică, lăsați de sistemul medical în ghearele morții

Astfel, în urma discuțiilor avute cu familia legat de alimentația din ultimele zile a bărbatului, medicii au ridicat suspiciunea unei astfel de intoxicații cu toxină botulinică. Rudele au dezvăluit că bărbatul mâncase un preparat de pește pregătit în casă, din care ar fi servit mai multe persoane, fără ca acestea să prezinte simptome.

„Un pacient internat de săptămâna trecută în spitalul nostru, cu stare generală alterată, care pe parcursul internării s-a deteriorat și în principiu nu găseam cauza. A fost consultat de mai mulți medici din cadrul spitalului nostru și s-a ridicat suspiciunea intoxicației cu toxină botulinică în urma discuției și cu familia acestuia, pentru că altfel era destul de greu să ne gândim și la diagnosticul acesta.

S-au recoltat probe biologice care au fost trimise la „Matei Balș”, dacă nu mă înșel, pentru confirmarea sau infirmarea suspiciunii. Din păcate suspiciunea s-a confirmat, pacientul într-adevăr fusese diagnosticat cu toxină botulinică în urma consumării unei conserve de pește sau a unui preparat din pește, cred că făcut la dimiciliu.

Pacientul a decedat în cadrul spitalului nostru, în secția de Terapia Intensivă. Din câte știu de la colegii din secția de Boli Infecțioase, nu există niciun antidot pentru toxina botulinică în România în niciun centru medical, s-au interesat de lucrul ăsta cât pacientul era în viață”, a declarat medicul Bogdan Vătu, pentru „Adevărul“.

 

PlaySport
Supermodelul care s-a iubit cu Adi Mutu a devenit mamă! Arată perfect la 38 de ani
Ego.ro
Andreea Marin, IREZISTIBILĂ în cea mai scurtă rochie purtată vreodată! Nu ai mai văzut-o așa
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
EVZ.ro
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Adevarul
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
Ofertă de ȘASE milioane de euro! Gigi Becali a dat răspunsul pe loc: ”Cu Dumnezeu nu negociezi”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era pre-război. Nu exagerez”
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Cât costă cărţile de identitate cu CIP | Ele sunt gratuite doar în anumite situaţii
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro