Tragedie aviatică. Un avion cu 191 de pasageri s-a prăbușit: zeci de morți

Tragedie aviatică. Un avion cu 191 de pasageri s-a prăbușit: zeci de morți
Tragedie aviatică. Un avion cu 191 de pasageri s-a prăbușit: zeci de morți

Un avion cu 191 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare, în India. Cel puțin 16 morți și 35 de răniți au fost în urma accidentului.

Un avion cu 191 de pasageri s-a prăbușit. Tragedia aviatică s-a soldat cu mai multe victime

Un avion Boening 737 al companiei Air India Express s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în statul indian Kerala din sud-estul Indiei, relatează BBC.

Autoritățile indiene au anunțat că 16 persoane au fost găsite decedate la locul prăbușirii avionului, în orașul Calicut. Echipajele de salvare caută în continuare supraviețuitori.

„Avem cel puțin 89 de persoane, mulți dintre ei cu răni grave, care au ajuns la diferite spitale din oraș. Ambulanțele continuă să vină”, la fața locului, a declarat Sujith Das, un înalt oficial din poliție.

Zborul a fost efectuat la cererea guvernului

Între timp au apărut informații sigure despre acest zbor. Acesta a fost efectuat la cererea guvernului, cu scopul repatrierii cetățenilor indieni blocați în alte țări, din cauza pandemiei de coronavirus. Fuzelajul s-a rupt în două în urma căderii în gol de 11 metri a aeronavei la finalul pistei de aterizare.

Autoritățile aeriene au deschis deja o anchetă în acest sens. Din primele imagini de la fața locului, se pare că avionul s-a rupt în două la aterizarea pe aeroportul Kozhikode, fără ca acesta să ia foc.

Avion pe pistă
Tragedie aviatică. Un avion cu 191 de pasageri s-a prăbușit: zeci de morți

Presa locală relatează că doi pasageri și căpitanul avionului au murit, iar iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite. Compania aeriană a precizat că la bord se aflau „174 de pasageri, printre care 10 minori, 2 piloți și 5 membri ai echipajului”.

Din cauza întunericului căutările sunt dificile

Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii torențiale. În India, în această perioadă este vârful sezonului musonic.

Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după ce zborul IX-1344 a decolat din Dubai.

Șeful aviației civile indiene a declarat că, după ce avionul a depășit pista de aterizare, a căzut într-o vale și în acel moment s-a rupt în două.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI