Trafic de droguri pe Otopeni, ca în Columbia: ce i-au găsit în stomac

Trafic de droguri pe Otopeni, ca în Columbia: ce i-au găsit în stomac

Poate ai văzut vreodată un film în care cineva transporta droguri în stomac, dar nu te-ai fi așteptat să existe un astfel de scenariu pe aeroportul Otopeni.

Un tânăr ucrainean a fost prins, în urmă cu câteva zile, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Bărbatul venea din Brazilia și transporta 18 capsule de cocaină în stomac. Drogurile urmau să ajungă în Ucraina, prin țara noastră. După ce a fost reținut, traficantului i-au fost eliminate capsulele din stomac, conform unui anunț al Poliției Române.

”În urma unei operațiuni comune a Poliției Române, Poliției de Frontieră și D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, s-a reușit prinderea unui cărăuș de droguri care intenționa să tranziteze țara noastră, cu destinația Ucraina. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, cetățean ucrainean, care ingerase, în Brazilia, 18 capsule cu cocaină ce conţineau, în total, aproximativ 143 de grame de cocaină, cu scopul de a le preda membrilor unei rețele infracționale ce acționa pe teritoriul țării sale”, arată comunicatul Poliției.

Pe lângă faptul că și-a riscat viața și riscă să petreacă o lungă perioadă de timp după gratii, bărbatul nu s-a îmbogățit din această aventură. Se pare că a primit doar 500 de euro pentru acet transport. Cantitatea totală de droguri transportată a fost de 143 de grame împărțită în 18 capsule ce se puteau sparge în orice moment.

Evenimentul s-a petrecut pe 26 iunie pe aeroportul Otopeni, iar tânărul venea din Sao Paolo, via Barcelona. ”Aici, în baza unei analize de risc, efectuate de polițiști de frontieră, a fost selectat pentru control specific antidrog. Chiar dacă, la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat și cu aparatul X Ray din dotarea Poliției de Frontieră, fiind observate, în stomacul bărbatului, 18 caşete cu substanţă”, informează Poliția Română.

Detaliile cazului nu au fost făcute publice până duminică. Abia ieri, bărbatul de origine ucraineană a fost eliberat dintr-un spital din Capitală, unde s-a aflat sub escortă. În unitatea spitalicească, au fost efectuate mai multe intervenții pentru a-i fi eliminate drogurile din organism în siguranță. În următoarele zile, va ajunge în fața unei instanțe din România pentru a fi judecat pentru trafic ilicit internațional de droguri de mare risc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI