21 nov. 2022 | 08:00

Tradiţii şi superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce nu este bine să faci pe 21 noiembrie

Știri generale
Tradiţii şi superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Ce nu este bine să faci pe 21 noiembrie
Tradiţii şi superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică: ce respectă românii?

Tradiții și superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022! Sărbătoarea importantă se prăznuiește pe 21 noiembrie. Cei mai mulți români credincioși respectă regulile stricte și superstițiile din dreptul unor sărbători extrem de importante din calendarul Ortodox. Majoritatea dintre ei știu exact care sunt lucrurile de care trebuie să țină cont. Ce trebuie să facă cetățenii în această perioadă a anului și care sunt lucrurile care îi sperie pe câțiva?

Tradiţii şi superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică 2022. Tradiții pe care este bine să le respecți

Majoritatea românilor respectă doar unele tradiții și superstiții de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Sărbătoarea cea mare se prăznuiește pe data de 21 noiembrie.

Aceasta mai este cunoscută drept Vovidenia și este prima mare sărbătoare din postul Crăciunului. Creștinii respectă cu strictețe tradițiile și superstițiile mai ales pentru prima zi din postul cel mai mare al anului.

Ziua de Intrare a Maicii Domnului în Biserică este dedicată Luminii și este aducătoare de noroc și bucurie. De asemenea, cele mai multe gospodine știu că tot atunci este dezlegare la pește.

Enoriașii numesc în multe zone ale țării ziua de 21 noiembrie Vovidenie, termen care provine din slavonă și se traduce drept ,,ceea ce se face văzută.” De asemenea, există și multe restricții, tradiții și superstiții importante de știut.

Tradiții importante de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

  • Tradiții

Se dă de pomană: în această zi se împart nuci, colaci și turte din mălai pentru sufletul celor morți. Se spune că toți credincioșii trebuie să ofere în special mâncare din casa lor celor care sunt în nevoie. De cele mai multe ori produsele sunt sfințite la prima oră de preoți în cadrul unei slujbe.

Crenguțe la biserică: bătrânele obișnuiesc să culeagă din livadă o creangă cu 7 prune, una cu 7 mere și una cu 7 alune în dimineața Intrării Maicii Domnului în Biserică pentru a proteja anul de frig și vijelii.

  • Superstiții

Leac pentru boli: se crede că dacă se pune un vas cu apă în fața unei icoane și se aprinde o lumânare lângă el, apa din vas va putea fi folosită ca leac pentru diverse boli.

Se aprind lumânări: se aprind lumânări pentru copiii nebotezați și pentru celelalte persoane decedate pentru a vedea calea de pe lumea cealaltă luminată în fața lor.

Când a intrat Maica Domnului în Biserică?

Deși cei mai mulți români respectă regulile stricte, nu știu detalii despre Intrarea Maicii Domnului în Biserică. În calendarul creștin ortodox se vorbește despre momentul în care Fecioara Maria a fost dusă de părinții săi la trei ani la Templul din Ierusalim, atunci fiind Intrarea sa în Biserică.

Sfinții Ioachim și Ana nu puteau avea copii, așa că i-au cerut lui Dumnezeu un moștenitor cu promisiunea că o să îl aducă la templu și să îl închine Lui. Fecioara Maria a rămas acolo până la vârsta de 15 ani, crescând în curățenie sufletească.

Arhanghelul Gavriil l-a anunțat mai apoi pe Ioachim că fiica sa îl va naște pe Iisus, Fiul Domnului. Ca să rămână nepătată în fața lumii, Fecioara a părăsit templul și s-a logodit cu Iosif. Credința spune că de fiecare dată în ziua de Crăciun cerurile se deschid, moment în care toți credincioșii îl sărbătoresc pe fiul Domnului.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Capital.ro
Românii care nu mai sunt obligați să muncească în tura de noapte. Proiectul a fost adoptat
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro