21 nov. 2021 | 08:05

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciunea care te scapă de boli

Diverse
Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Rugăciunea care te scapă de boli

Intrarea în biserică a Maicii Domnului sau Vovidenia este o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox. Acest mare praznic are loc în fiecare an, potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe data de 21 noiembrie 2021. Creștinii ortodocși respectă sărbătoarea închinată Fecioarei Maria cu sfințenie și cer ajutor pentru a fi feriți de boli și necazuri. Iată ce rugăciune specială trebuie să rostești astăzi.

Intrarea în biserică a Maicii Domnului, 21 noiembrie 2021

Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Ovidenia este prima și printre cele mai importante sărbători creștine din Postul Crăciunului. Din vechi strămoși, praznicul este cunoscut în popor și sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia. Creștinii așteaptă cu nerăbdarea această zi cu cruce roșie, deoarece se spune că toate dorințele vor fi împlinite.

Calendarul creștin ortodox arată că, în fiecare an, la data de 21 noiembrie, este sărbătorită Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Credincioșii cu frică de Dumnezeu, care țin post, trebuie să știe că pe această dată este dezlegare la pește, însă nu și la alte preparate culinare de dulce.

Rugăciunea specială, pe care să o rostești astăzi. Este făcătoare de minuni

În 2021, Ovidenia cade duminică, deci este dublă sărbătoare. În această zi sfântă, este prăznuită Intrarea Maicii Domnului în Biserică, astfel că este una dintre cele mai importante zile din an. Mulți români merg la biserică, unde se roagă pentru sănătate și își pun în minte dorințele care, potrivit tradițiilor, astăzi sunt îndeplinite. Totodată, credincioșii trebuie să știe că este bine să rostească o rugăciunea făcătoare de minuni, către Maica Domnului, care să-i păzească de cele mai grele boli:

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

„Te rog, îndură-Te de robul Tău”

De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un Doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi este de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele! Amin”.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro