Tradiția neîntreruptă din familia regală. Ce face Regina Elisabeta la fiecare Crăciun

Tradiția neîntreruptă din familia regală. Ce face Regina Elisabeta la fiecare Crăciun
Tradiția de Crăciun din Familia Regală a Marii Britanii

Regina Elisabeta respectă neapărat o tradiție specială de Crăciun. Ce face aceasta la începutul sărbătorilor de iarnă? Fanii Familei Regale sunt surprinși de fiecare detaliu despre aceasta.

Ce face Regina Elisabeta de fiecare Crăciun: tradiția familiei regale

Familie Regală a Marii Britanii iese din nou în evidență cu obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă. Toți respectă o tradiție veche: deschiderea cadourilor mai devreme decât restul lumii. Majoritatea așteptăm să ne bucurăm de darurile din partea celor dragi chiar în dimineața zilei de Crăciun.

Membrii Familiei Regale aleg un alt moment pentru acest lucru. Concret, ei deschid cadourile pe domeniul regal de la Sandringham, ulterior își deschid cadourile în ajunul Crăciunului, în jurul orelor 18:00. Tradiția este extrem de veche și are legătură cu originile germane ale familiei.

Expertul regal Robert Jobson a dezvăluit pentru The Daily Express că familia a ales să deschidă cadourile în ajun de Crăciun încă din secolul 19. În acel moment, Prințul Albert a fost cel care a insistat ca soția sa să adopte tradiția. Regina Victoria s-a conformat și de atunci cadourile se deschid înainte de vreme.

“În ajunul Crăciunului, când tot clanul este împreună, nepoţii şi strănepoţii reginei finisează împodobirea bradului de şase metri din salonul White Drawing Room.

Cadourile se deschid tot în acea zi, la ora ceaiului, căci regalii păstrează încă tradiţia germană. Cadourile sunt aşezate în Salonul Roşu, pe o masă albă acoperită cu in, cu bilete care marchează locul exact unde trebuie puse”, a spus specialistul.

Ce alte obiceiuri mai respectă?

Un obicei foarte ciudat care datează deja de sute de ani este cântăritul membrilor înainte și după masa de Crăciun. Ei pot vedea în modul acesta cât de mult s-au înfruptat din bucatele de sărbătoare, acesta fiind un semn că le-a plăcut mâncarea.

Regula a devenit facultativă, dar totuși unii dintre ei o respectă doar ca să se amuze pe această temă. De asemenea, pentru a organiza evenimentele care urmează să se întâmple, Majestatea Sa ajunge pe domeniul Sandringham mai devreme cu o săptămână decât ceilalți invitați pentru a se asigura că totul este pus la punct.

Mai mult decât atât, familia trebuie să respecte reguli și în privința darurilor. Cei de față trebuie să-și ofere cadouri amuzante, ieftine și practice. Deși cu toții s-ar putea gândi la lux atunci când se referă la această zi specială și la statura pe care o au cu toții, ei preferă să se bucure de lucruri mărunte și impun acest lucru tuturor membrilor apropiați.