Totul despre artistul neconvenţional care vine periodic în sistemul de protecţie social la terapie. Ce tablouri a realizat acesta

Totul despre artistul neconvenţional care vine periodic în sistemul de protecţie social la terapie. Ce tablouri a realizat acesta
Totul despre artistul neconvenţional care vine periodic în sistemul de protecţie social la terapie

Narcis este un artist neconvențional, care vine periodic în sistemul de protecție social la terapie. Are 49 de ani și pictează de mic copil. Narcis este beneficiar al Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

Artist de când se știe

Narcis a decis să-și dezvăluie latura artistică față de specialiștii cu care face terapie în mod periodic, dar și față de colegii săi de la centru. Din păcate, bărbatul suferă de o boală gravă și este nevoit să vină la terapie. A început să se manifeste artistic încă de când era copil.

Povestește cu zâmbetul pe buze cum i-a zgâriat masa de lemn mamei sale, cu un ac, încercând să deseneze terenul de tenis de la meciul pe care îl urmărea în același timp. Narcis a încercat să recondiționeze masa când a crescut, însă mamei sale i-a plăcut, fiind o amintire frumoasă.

„Am fost urecheat destul de rău de mama. Am încercat să recondiţionez masa, când am crescut, dar mama mi-a spus să o las aşa, căci este o amintire frumoasă”.

Primul tablou l-a realizat când avea 19 ani. Pe atunci lucra la Combinatul de Oțeluri Speciale. A realizat o schiță după peisajul „lazul”, găsită într-o revistă a bunicului său. A fost ajutat de un prieten să finalizez lucrarea. De atunci, a prins încredere în el și în abilitățile sale.

Ce tablouri a realizat artistul

Narcis pictează animale, peisaje și imagini pe care le regăsește în icoane. Este perfecționist, foarte atent la detalii și credincios. Cu toate acestea, le atrage atenția celor din jur că „perfecțiunea se află doar la Dumnezeu”. Cel mai mult îl impresionează picturile copiilor. El consideră că talentul nativ este cel mai valoros.

Culoare sa preferată este verde turcoaz, deoarece îi amintește de mare, pe care o vede fără limite, ca pe o imensitate. Personalul de specialitate de la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități îl consideră pe domnul Narcis „un artist special, perfecționist, credincios și foarte curios”.

Când vine vorba despre vânzarea tablourilor, Narcis devine puțin reticent. Dacă i s-ar oferi bani pe ele, ar opri „doar cât este pe cuponul de pensie”, spune el. Restul banilor i-ar folosit pentru a face un copil fericit. Personalul de la Centrul de Zi a organizat o expoziției cu lucrările domnului Narcis. Toți beneficiarii prezenți au avut acces.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI