Toți șoferii trebuie să afle. Cum deszăpezești mașina în mai puțin de un minut

Toți șoferii trebuie să afle. Cum deszăpezești mașina în mai puțin de un minut
Cu acest truc poți deszăpezi mașina în mai puțin de un minut

Uneori, dorința de a nu întârzia ne face să grăbim deszăpezirea autovehiculului. Nu este neapărat un lucru rău, atât timp cât prin acțiunile noastre nu punem în pericol caroseria mașinii și nu îi incomodăm pe ceilalți participanți la trafic.

Cum să deszăpezești mașina în mai puțin de un minut

Cei care locuiesc la curte pot folosi o metodă foarte simplă pentru procesul de deszăpezire a mașinii. Vorbim despre o suflantă pentru frunze, care poate fi foarte eficientă. Aceste aparate au prețuri care încep de la 170 de lei în magazinele de bricolaj din țară.

În continuare vă prezentăm și câteva sfaturi utile pentru condusul pe zăpadă.

Anvelopele de iarnă

Deși unor conducători auto nu le convine, legea spune că este obligatorie folosirea cauciucurilor de iarnă atunci când vremea se înrăutățește. Astfel, dacă ninge și/sau drumurile sunt acoperite cu zăpadă, autovehiculul pe care îl conduci trebuie să fie dotat cu anvelope de iarnă pe toate roțile, nu doar pe cele care asigură tracțiunea.

O verificare generală este binevenită

Înainte ca zăpada să se așeze pe drumurile pe care circuli, este recomandat să faci o verificare generală a mașini tale. Cei de la service pot verifica starea în care se află sistemul de suspensie, sistemul de frânare, sistemul de răcire și motorul ca tu să poți în acest fel să remediezi defecțiunile.

Presiunea roților

Presiunea anvelopelor trebuie să fie una corectă, indiferent de anotimp. În felul acesta se reduce riscul de pierdere a aderenței și consumul rămâne la cote normale. Această verificare se poate face la orice vulcanizare.

Viteza redusă este indicată

Când pe carosabil este zăpadă, este recomandat să rulezi cu o vitează mai mică decât dacă ai conduce pe un drum uscat de vară. Oricât de bune ar fi cauciucurile de iarnă pe care le ai și oricât de sofisticate ar fi sistemele electronice de asistenţă, la o viteză mai mică, poți redresa mai ușor mașina dacă pierzi controlul.

Păstrează distanța

De asemenea, este recomandat să păstrezi o distanţă mai mare decât de obicei. Deoarece frânarea se face mai greu pe carosabilul acoperit cu zăpadă, este bine să ai o zonă-tampon mai mare decât atunci când conduci pe drumurile uscate.

Atenție la accelerație și frână

În condiții de zăpadă sau gheață, trebuie să o grijă sporită cu pedalele de accelerație și frână. Dacă accelerezi brusc pe zăpadă, roțile își pot pierde aderența, iar tu s-ar putea să pierzi controlul. La fel se poate întâmpla și cu frânarea, dacă calci brusc pedala de frână, roțile se pot bloca, iar mașina se transformă într-o sanie pe roți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI