27 mart. 2024 | 14:40

Toți românii născuți înainte de 1980 trebuie să afle. Schimbarea pe care să o faci la sfârșitul lunii martie 2024

Social
Toți românii născuți înainte de 1980 trebuie să afle. Schimbarea pe care să o faci la sfârșitul lunii martie 2024
Românii născuți înainte de 1980, sau Generația X

Așa cum scriam și cu altă ocazie, toți românii născuți înainte de 1980, sunt cunoscuți sub titulatura de „Generația X”, iar specialiștii spun că suntem foarte diferiți de cei numiți Mileniali. În acest context, specialiști vin și trag un semnal de alarmă, privind schimbarea pe care să o facem la sfârșitul lunii martie 2024. Citește mai departe și află ceea ce toți românii trebuie să afle.

Românii născuți înainte de 1980, sau Generația X

Titulatura asta nu este doar referitoare la noi românii, ci la toți aceia care s-au născut în perioada anilor 1965-1980, așa cum spuneam într-un alt material, și apare extrem de bine descris în cartea semantă de americanul Douglas Coupland, intitulată, „Generation X: Tales for an Accelerated Culture”.

Plecând de la principiile enunțate în carte, specialiștii au ajuns la concluzia că, cel puțin această Generație X, a avut o longevitate aparte, asta și datorită nor combinații de gene și comportamente sănătoase.

Deși recomandările au fost aceleași, de a nu fuma, a mânca sănătos, a face mișcare, parte din cei născuți în perioada acestor ani, s-a dovedit că au reușit să treacă peste un anumit prag critic și să trăiască, relativ, bine.

Cu toate astea, anumiți specialiști, printre care medicul Mihail Pautov, au adus alte noi recomandări pentru toți românii născuți înainte de 1980, fiind vorba, de fapt, de cel puțin trei praguri esențiale:

„Este esențial să le faci ca să rămâi sănătos. În primul rând trebuie ca după 40 de ani să faci exerciții fizice de tipul sală de forță pentru că mușchii tăi încep să scadă în greutate și în forță, corpul tău începe să lase funcțiile sale esențiale și să se ducă într-un fel de decădere. Poți face lucruri în plus ca să-ți menții acei parametrii sau să-i îmbunătățești.

Deci primul lucru cu care trebuie să începi este să faci exerciții cu masa ta musculară, pentru că mușchii sunt un adevărat țesut al sănătății. Sănătatea ta este în mușchii tăi, de la imunitate până la neurotransmițători care te fac să te simți bine”, spune medicul Mihail Pautov.

Toți românii născuți înainte de 1980 trebuie să afle

Cu toate că mulți au respectat așa-numitele comportamente sănătoase, studiile din ultimii ani au scos la iveală anumite aspecte, și anume că Generația X ar trebui să se gândească mai mult la sănătatea lor, iar în acest sens, medicul Pautov vine și explică și care este al doilea prag pe care toți românii născuți înainte de 1980 ar trebui să-l facă:

„Al doilea lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți îmbunătățești somnul.

Este dovedit științific că odată cu trecerea anilor creierul tău nu mai este capabil să genereze la fel de mult somn REM, iar somnul rem este un somn vindecător, iar creierul tău începe să facă mai puțin somn rem.”, a precizat medicul Mihail Pautov.

Medicul vorbește despre schimbarea pe care să o faci la sfârșitul lunii martie 2024

Deși mâncarea sănătoasă și dormitul fac parte din acste comportamente care ne pot asigura o viață mai sănătosaă, aceleași studii mai relevă că nu este suficient.

Pe lângă acestea mai este nevoie și de mișcare, de cel puțin 10.000 de pași pe zi, care pot ajuta la evitarea unor complicații de sănătate, precum boala Alzheimer, și nu numai. În aceeași ordine, medicul Mihail Pautov spune că „Al treilea lucru pe care trebuie să-l îmbunătățești cu vârsta este aportul de proteine”.

„(…) odată cu vârsta corpul tău nu mai sintetizează la fel de multe proteine și nu mai poate digera din alimentație la fel de multe proteine și astfel începe să scadă din masa musculară.

Asta înseamnă că la fiecare masă trebuie să ai surse bogate în proteine, adică lactate, ouă, carne, pește, leguminoase sau multe alte variante de alimente care au proteine, chiar și shake proteic”, a mai adăugat medicul Mihail Pautov.

În concluzie, chiar dacă până la vârsta de 40 + ai trăit ceva mai sănătos, asta nu înseamnă că după acest prag nu va trebui să-ți menții aceste comportamente sănătoase, și să nu ai grijă de tine. La fel de importante sunt aceste sfaturi și pentru românii născuți înainte de 1990.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro