Toți clienții care au card bancar la această bancă sunt vizați. Se întâmplă în această noapte

Toți clienții care au card bancar la această bancă sunt vizați. Se întâmplă în această noapte
Toți clienții care au card bancar la această bancă sunt vizați

Banca Comercială Română (BCR) și-a informat clienții că va opri sistemul de carduri, precizând că autentificarea la ghişeele automate se va putea face cu un cod de bare. Tot ce trebuie să știți, în continuare.

BCR opreşte sistemul de carduri

„Banca Comercială Română (BCR) va opri sistemul de carduri, în noaptea de vineri spre sâmbătă (18 iulie, între orele 01:00 şi 05:00), pentru a putea permite derularea unor procese anuale de îmbunătăţire specifice VISA şi Mastercard“, a informat BCR.

Instituția a explicat că în acest interval orar nu vor putea fi utilizate echipamentele de tip ATM (bancomate), MFM (maşini multifuncţionale) şi POS (aparatele de plată cu cardul).

Totodată, cardurile BCR nu vor putea efectua tranzacţii în reţeaua proprie şi nici în alte reţele de acceptare.

Pentru suport sau alte informații, puteți apela gratuit Contact Center-ul BCR la *227, apelabil gratuit din orice reţea naţională sau +4 021.407.42.00 apelabil din strainatate la tarif normal.

Și Revolut anunță schimbări majore

Poate că ai auzit deja de Revolut, alternativa bancară digitală care te ajută să îți controlezi mai bine banii, sau poate deja folosești cardul și ai descărcat aplicația. În acest caz trebuie să știi că toate codurile IBAN ale conturilor Revolut din țara noastră se modifică.

Revolut Ltd și-a anunțat, printr-o scrisoare, principalii clienți din Europa Centrală și de Est că vor fi transferați către Revolut Lituania, așa cum plănuiseră de ceva vreme. Momentan, noile condiții de transfer nu implică și modificări de tarife și comisioane. Noua mișcare este explicată de fintech-ul londonez prin necesitatea protejării clienților de efectele Brexitului. Așa se face că toate codurile IBAN se modifică.

„Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit“, se arată în scrisoarea trimisă de Revolut către clienți.

Indiferent de rezultatul Brexitului, utilizatorii cardurilor Revolut le vor putea folosi în continuare, iar fondurile clienților vor rămâne protejate de partenerii bancari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI