Tort de clătite cu frișcă și banane. Ingredientele secrete care nu dau greș

Tort de clătite cu frișcă și banane. Ingredientele secrete care nu dau greș
Tort de clătite cu frișcă și banane. Ingredientele secrete care nu dau greș

Cum prepari tort de clătite cu frișcă și banane. Ingrediente secrete care nu dau greș niciodată sunt ciocolata amăruie, dar și aroma mentei. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare.

Ingrediente Tort de clătite cu frişcă şi banane:

Pentru aluatul de clătite:
2 ouă
200 g făină
300 ml lapte
2 linguri ulei
1 praf de sare

Pentru umplutură şi decor:
400 g frişcă
3 banane
1 portocală
150 g ciocolată amăruie
frunze de mentă

Mod de preparare Tort de clătite cu frişcă şi banane:

Din ingredientele pentru clătite se prepară un aluat care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri. Se coc 5-6 foi de clătite, mai grosuţe, care se aşezi pe un platou. Pe fiecare clătită se întinde un strat de frişcă, se adaugă felii de banane şi ciocolată rasă. Ultima clătită se acoperă cu frişcă, felii de banană şi se decorează cu rondele subţiri de portocală, ciocolată rasă şi cu frunze de mentă proaspete.

Beneficiile ciocolatei amărui

Ciocolata amăruie îți tonifiază corpul

Ciocolata amaruie contribuie la tonifierea corpului în timpul antrenamentelor fizice, aceasta stimulând producția de endorfină și serotonină. Aceștia sunt hormonii care îmbunătățesc și starea de spirit, reglează circulația sanguină și tensiunea arterială. Dacă este consumată înainte de efort fizic, ciocolata determină creșterea nivelului de oxid nitric. Acesta favorizează creșterea masei musculare și accelerează recuperarea.

Ciocolata amăruie diminuează reacțiile stresului oxidativ

Tot din analizele oamenilor de știință reiese că, dacă consumați 100 de grame de ciocolată neagră și faceți mișcare intensă timp de aproximativ două ore, nivelul de glicemie este menținut. Mai mult, nivelul de stres oxidativ se micșorează. Trebuie să știți că, dacă intenționați să slăbiți și nu să vă tonifiați sau să creșteți masa musculară, este indicat consumul ciocolatei după antrenament, nu înainte de a face mișcare.

Energie și bună dispoziție

Cand nu vă simțiți bine, savurați doua-trei pătrățele de ciocolată neagră. Aceasta contine magneziu și substante euforizante, benefice pentru persoanele deprimate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI