08 mart. 2022 | 11:37

Topul țărilor dependente de gazul din Rusia. Ce loc ocupă România, de fapt

News
Topul țărilor dependente de gazul din Rusia. Ce loc ocupă România, de fapt
Clasamentul țărilor dependente de gazul rusesc

Cum arată clasamentul țărilor dependente de gaz rusesc? Iată un top în funcție de ponderea gazelor din Rusia în totalul energiei consumate! Oameni din lumea întreagă se gândesc la acest detaliu de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina, mai ales după ajutorul unor țări către Ucraina. Evenimentele l-au înfuriat pe liderul de la Kremlin și l-au făcut să creeze o listă neagră a țărilor în care se află și România.

Țări dependente de gaz rusesc: pe ce loc este România?

Specialiștii arată că 25% din energia consumată în Ungaria se bazează pe gazele naturale importate din Rusia. În timpul acesta, indicatorul este de 22% în Slovacia, Moldova arată 17%, Austria arată 15% și Germania 14%, conform unui clasament realizat de CNN pe baza datelor Eurostat.

Datele mai arată că România ocupă locul 17 în topul țărilor dependente de gazele importate din Rusia. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat în cursul zilei de luni că Europa nu își poate asigura aprovizionarea cu energie fără importuri din Rusia.

Energia a fost exclusă în mod deliberat din rundele anterioare de sancțiuni, lucru precizat de oficialul menționat în cadrul unui comunicat de presă. Cel din urmă a mai subliniat că energia din Rusia este de „o importanță esențială” pentru viața generală, de zi cu zi a cetățenilor săi.

Ministrul de Finanțe al Ungariei a declarat că guvernul său nu va sprijini sancțiuni asupra energiei ruse. El a vorbit într-un clip video postat luni despre daunele substanțiale asupra economiei sale după sancțiunile împotriva Rusiei.

Rusia amenință că va opri livrarea de gaze spre Europa

Rusia a amenințat de curând în mod direct că va opri livrările de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1. Acest lucru se petrece pentru prima oară de la invazia din Ucraina, după ce mai multe țări au sărit în ajutor oponentului în diverse moduri în războiul direct cu Rusia.

„Avem dreptul deplin (…) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă”, a spus Novak luni.

El a dat asigurări că Rusia nu face încă acest pas, dar a adăugat că Moscova se simte împinsă în această direcție de politicienii europeni și de acuzațiile lor. De asemenea, cel din urmă a atras atenția că prețul la petrol ar putea crește de peste două ori, dacă SUA și aliații lor ar interzice importurile de petrol rusesc, după ce Rusia a fost practic scoasă de pe piețele financiare occidentale.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Pensie de 4.500 de euro. Demnitarul nemulțumit după recalculare
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Drumul Urșilor. Locul în care uriaşii au ascuns comori între pereţii stâncoşi
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro