Topul țărilor cu cei mai fericiți copii din lume. Cercetătorii de la Swiss Jacobs Foundation au încercat realizarea unei „hărți a fericirii”. Aceștia au discutat cu 53.000 de copii din cincisprezece țări, ca să afle ce părere au despre familiile, drepturile, viața școlară și hobby-urile lor. Concluziile sunt uimitoare!
Conceptul de fericire variază de la om la om, iar la copii nu este altă regulă. Studiul realizat de Swiss Jacobs Foundation a arătat că copiii europeni acordă o mai mare importanță fericirii în relațiile personale, în timp ce copiii africani alocă o mai mare importanță vieții școlare. Copiii cei mai fericiți din lume, dintre țările consultate ( Algeria, Columbia, Coreea de Sud, Spania, Estonia, Etiopia, Germania, Israel, Nepal, Norvegia, Polonia, România, Africa de Sud, Turcia și Regatul Unit), trăiesc în Turcia, se pare, dar și în România, Columbia și Coreea de Sud (România se află pe locul 4 în ce privește bunăstarea psihică).
Însă cel mai mic procent de bunăstare a variat de la mai puțin de 2% în România și Columbia, până la peste 7% în Coreea de Sud și Africa de Sud. România se află pe locul 34 privind sănătatea fizică, conform weforum.org.
Cât despre unitatea familială, 61% dintre tinerii nepalezi locuiesc nu numai cu părinții, ci și cu bunicii, în vreme ce numai 10% dintre copiii din Regatul Unit, Estonia și Norvegia au contact permanent cu bunicii lor. Studiul mai arată și că estonienii și polonezii petrec mai mult timp făcându-și temele decât englezii și sud-coreenii.
În ce privește timpul liber, copiii din Nepal, Algeria și Africa de Sud își petrec de obicei timpul liber îngrijindu-și frații și rudele. În Israel, Polonia și Norvegia trăiesc cei mai pasionați de sport și exerciții fizice.
77% dintre minorii norvegieni susțin că sunt conștienți de drepturile lor. 84% sunt convinși că persoanele în vârstă respectă aceste drepturi, în vreme ce doar 36% dintre englezi le cunosc.
Profesorul Asher Ben-Arieh, unul dintre cercetătorii principali ai studiului a susținut că a spus că raportul este punctul culminant al multor ani de muncă pentru a înțelege mai multe despre părerile copiilor asupra vieții și bunăstării lor.
Concluziile raportului au fost prezentate la Parlamentul European de la Bruxelles, iar scopul acestui proiect al sondajului amplu este acela de a îmbunătăți bunăstarea copiilor prin creșterea gradului de conștientizare a copiilor, a părinților și a comunităților lor, precum și a liderilor de opinie, politicienilor, profesioniștilor și publicului larg, scrie Ego.ro.