27 iul. 2022 | 08:31

Topul în care România ocupă locul 2 din toată Europa. Motivul pentru care mulți străini au ales să vină la noi

Știri generale
Topul în care România ocupă locul 2 din toată Europa. Motivul pentru care mulți străini au ales să vină la noi
Topul în care România ocupă locul 2 în Europa.

România este pe locul 2 într-un top din toată Europa. Mulți străini aleg să vină la noi din diverse motive, iar acum au fost aduse în prim-plan lucrurile pe care îl adoră. Pandemia a deschis ușile muncii de acasă sau a celei remote, iar mulți dintre angajați nu mai sunt legați de un oraș pentru a-și desfășura activitatea și ales să plece mai departe de casă și pentru a vizita sau pentru a-și schimba viața.

Motivul pentru care străinii au ales țara noastră: topul în care România ocupă locul 2 în Europa

Un raport al NerdWallet recent publicat dezvăluie care orașe din Europa sunt cele mai accesibile din punct de vedere al achiziției unei locuințe. Criza sanitară le-a arătat oamenilor cum este lucrul de acasă, iar majoritatea dintre ei s-au simțit bine să nu mai fie legați de un anumit oraș pentru a-și putea desfășura activitatea.

De asemenea, acest lucru le-a oferit și o mai mare libertatea să cunoască alte culturi, oameni sau zone. Mutarea în străinătate și lucrul de acolo a devenit o idee pe care din ce în ce mai mulți au luat-o în considerare. Experții de la NerdWallet au analizat 30 de orașe europene pentru a determina care destinații sunt cele mai bune și cele mai accesibile pentru cumpărătorii de apartamente.

Cine este pe ultimul loc?

Raportul a avut în prim-plan și o serie de elemente precum: venitul mediu lunar, costul estimat al ratelor bancare, prețurile locuințelor, calitatea Internetului, dar și numărul de parcuri, restaurante și accesul la lanțuri cunoscute de cafenele. Pe primele trei locuri avem: Madrid, Viena și București.

Capitala României își asigură locul al treilea cu un scor de 94,2/150. Centrul cultural, industrial și financiar al României are multe de oferit pentru noii proprietari: de la cele 2.224 de restaurante renumite și extrem de plăcute de localnici și până la internetul care este foarte bun, ideal tocmai pentru lucrul la distanță. Pe ultimul loc pe listă este Sofia, capitala Bulgariei, cu un scor general de 53/150.

Detalii

Pe primul loc se află Madrid cu un scot total de 100,4.150. Centrul Madridului este renumit pentru bulevardele elegante, clădirile impresionante istorice, muzeele renascentiste și de artă contemporană.

Orașul este plin de viață și poți să găsești aici rate medii lunare ale creditelor ipotecare la doar 355 de lire sterline/lună. Locuitorii care nu dispun de un venit mai mare pentru restaurante, cluburi și baruri din oraș pot să găsească totuși activități în aer liber care să îi bucure.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
China este pregătită de război. De ce SUA nu mai pot ține pasul cu ritmul de expansiune al armatei chineze
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Românii fug de aceste meserii bine plătite. Angajatorii sunt în haos
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
A murit cel mai iubit actor. A făcut infarct în noaptea de joi spre vineri. A fost o legendă
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
BANI MAI MULȚI pentru familii. Cine se încadrează
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro