Topul celor mai bune licee în București și în România. Cu ce medii se intră aici

Autor: Daniel Ștefan - 10:50, 25 iun. 2019
Mai sunt câteva zile până la începerea admiterii la liceu

Topul celor mai bune licee în București și în România te poate ajuta să-ți faci o idee despre liceul la care ai avea șanse să intri. Chiar dacă ai vrea să intri la cel mai bun liceu din Capitală, trebuie să știi că ultima medie de admitere este colosală, deci trebuie să fii aproape un geniu. În ultimii ani, multe licee, cândva de top, au scăzut mult în clasament.

Mai sunt doar câteva zile până începe sesiunea de înscriere și admitere la liceu. Elevii care au obținut deja rezultate foarte bune la Evaluarea Națională, nu mai trebuie acum decât să-și aleagă liceul la care vor să-și continue studiul.

În fiecare an, elevii care au luat cu brio examenul de Capacitate, adică Evaluarea Națională, caută întâi un top al celor mai bune licee, indiferent dacă au luat nota 10 la examen ori notele 5 sau 6. S-a schimbat mult nivelul liceelor în ultimii zece ani. Nu în totalitate, desigur, dar în cea mai mare parte, mai ales la cele din București.

Sunt licee cotate la un nivel foarte ridicat, dar care au în programă și clase unde pot fi admiși elevi cu medii mai mici. Aici se încadrează, de obicei, clasele bilingve. Multe licee de top au avut de pierdut din această cauză, iar nivelul lor a scăzut drastic, dar toți elevii merită o șansă, nu trebuie neapărat să ai nota 10 sau 9 pe linie ca să beneficiezi de un învățământ de calitate.

Vezi AICI cum se calculează media cu nota de la teză

Topul celor mai bune licee în București

Topul celor mai bune licee în București și în România. Cu ce medii se intră aici
Cele mai bune licee din București

În Capitală, cele mai bune licee rămân în continuare Colegiul Național Sfântul Sava și Colegiul Național Gheorghe Lazăr. Acestea sunt urmate de Colegiile Tudor Vianu, Mihai Viteazul și Gheorghe Șincai. Până nu demult, era și Colegiul Național Iulia Hașdeu printre primele 5 cele mai bune licee din București, dar a fost surclasat de licee care erau, cândva, sub nivelul său.

Atunci când vrei să selectezi liceele la a căror admitere speri, trebuie să iei în calcul și ultima medie de admitere. La colegiile menționate, ultimele medii din 2018 sunt colosale. Anul trecut, la Sfântul Sava, ultima medie de admitere a fost 9,86. La Gheorghe Lazăr a fost 9,76, iar la Tudor Vianu și Mihai Viteazul, 9,74, respectiv 9,66.

Topul celor mai bune licee le nivel național

Topul celor mai bune licee în București și în România. Cu ce medii se intră aici
Cele mai bune licee la nivel național

La nivel național, cel mai bun liceu este, din nou, Colegiul Sfântul Sava, urmat însă de Colegiul Național Iași, de Colegiul Gheorghe Lazăr din București, Emil Racoviță din Cluj-Napoca și Tudor Vianu din București.

La Colegiul Național Iași, ultima medie de admitere a fost 9,76 în 2018, în timp ce la liceul din Cluj, menționat, ultima medie de admitere a fost 9,73.

Vezi AICI lista completă a tuturor liceelor din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI